Nieuws

Pokémon Go: onze tips voor lang speelplezier

29 juli 2016
Pokemon go

U kunt er niet aan ontsnappen: de Pokémon Go app heeft een ongekend wereldwijd succes. Ook zin om te spelen? Wij testten hoe u het meeste uit uw smartphone haalt en met welke gsm u het langst speelplezier zult hebben.

Overal ziet u vandaag spelers die virtuele Pokémons vangen met behulp van hun smartphone. De app Pokémon Go is zowel voor Android als iPhone gratis beschikbaar, en megapopulair.

Het spel eist echter zeer veel van de batterij van uw smartphone, en mogelijk ook van uw portefeuille. Zowel het gps-signaal, het scherm als mobiele data moeten constant aanstaan om te spelen. Hoe voorkomt u dus dat u voor onaangename verrassingen komt te staan?

Opgelet met mobiele data en extra kosten

Houd er rekening mee dat het spel ongeveer 10 MB/uur verbruikt. Zorg dus dat u een goed mobiel tariefplan hebt … en let op als u op vakantie wilt pokémonnen.

Met volgende tips kunt u misschien ook mobiele data besparen:

  • Pokémon Go haalt zijn kaartinformatie van Google Maps. U kunt een offline kaart downloaden van de regio waarin u zich meestal bevindt. Zo moet uw smartphone niet de hele tijd kaartinformatie online opzoeken.
  • Probeer eventueel het spel te spelen via wifi-hotspots, maar kies dan wel voor de hotspots van uw eigen internetprovider. Als u openbare wifi-hotspots gebruikt, zijn er namelijk veiligheidsrisico’s.

O ja, er zijn ook in-app aankopen mogelijk, dus opgepast als uw kredietkaart gekoppeld is aan de App Store of Google Play!

Hoe vermijdt u een platte batterij?

Het scherm van een smartphone is het meest energieverslindend. Dus is het belangrijk om de schermhelderheid zoveel mogelijk te verlagen. Als deze op “automatisch” staat, kunt u die best afzetten. Daarnaast kunt u instellingen van het spel zelf aanpassen:

  • Schakel de camera uit wanneer u pokémont
  • Gebruik de batterijspaarstand van het spel

U wilt geen enkel risico nemen? Dan is een draadloze batterijlader een goede optie. Meer daarover in ons artikel Overal opladen voor amper € 25 (Test-Aankoop 602 van november 2015).

De beste smartphones

Als u toevallig binnenkort een nieuwe gsm wilt kopen, waarom dan niet meteen de batterij als belangrijkste criterium nemen? Wij testen de batterij van elk toestel steeds uitvoerig. In onze Koopwijzer gsm’s en smartphones vindt u snel de modellen met de beste batterijduur terug!


De 5 toestellen met de beste batterij

SONY XPERIA 5 II 128GB
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 727,00
APPLE IPHONE 12 PRO MAX 128GB
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 1.085,00
SAMSUNG GALAXY NOTE20 ULTRA 5G 256GB
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 949,00
XIAOMI MI 11 ULTRA 256GB
Bekijk testscore Exclusieve toegang
Referentieprijs
 1.199,00
ONEPLUS 8 PRO (256 GB)
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 578,91