Nieuws

LG zet met de G4 in op elegantie en beeldkwaliteit

22 mei 2015
lg zet met de g4

LG wil de concurrentie aangaan met de vaandeldragers van Apple en Samsung. Het design van de G4 is stijlvol en de beeldkwaliteit is volgens LG vergelijkbaar met die van sommige compactcamera’s. Hierbij onze eerste indrukken.

Overweegt u om een nieuwe mobiele telefoon te kopen?

Terwijl nieuwe spelers op de smartphonemarkt proberen om consumenten te verleiden met goed uitgeruste toestellen tegen een zo laag mogelijke prijs, gaan de gevestigde waarden een andere toer op. Apple, Samsung - en nu ook LG met de G4 - komen met duurdere luxemodellen op de proppen.
Elegant design, hoge prijsklasse

De G4 is het eerste model dat de optie op een lederen achterkant aanbiedt (€ 699). Als luxestatement kan dat tellen. Als u dat wilt, kunt u echter ook een meer traditionele metalen versie kiezen (€ 649). Het design is ook veel ronder en zou daarom beter hanteerbaar moeten zijn dan vorige versies.

Veel pixels voor de fotografen

LG wendt de laatste schermtechnologie aan om helderheid, kleuren en contrast te verbeteren. De fabrikant probeert met de G4 ook meer veeleisende fotografen aan te spreken. De handleiding bevat richtlijnen om de instellingen van het toestel aan te passen zoals bij een reflexcamera. Uiteraard is de G4 (nog) geen reflexcamera, maar hij zou dus wel kunnen wedijveren met sommige compactcamera’s.

De sensor kan meer licht absorberen wat tot betere foto’s moet leiden op minder goed verlichte plaatsen. Wie van selfies houdt, zal geïnteresseerd zijn om te weten dat de camera vooraan een resolutie heeft van 8 megapixels. De camera achteraan heeft een resolutie van 16 megapixels. Dat is beter of even goed als de concurrentie bij Apple en Samsung, maar het moet nog blijken uit onze verdere tests of al dat fraais betekent of uw foto’s van hoge kwaliteit zullen zijn.

Wilt u snel een foto nemen, dan kan dat zelfs wanneer uw toestel nog in "locked" modus staat, door te dubbelklikken op de volumeknop. Met een intern geheugen van 32 GB hebt u aardig wat opslagruimte die u nog kunt verhogen met extra SD-kaarten.

Batterijverbruik

De LG G3 scoorde destijds niet zo goed qua energieverbruik. Ook hier moeten we nog verdere tests afwachten om te zien of de batterij van opvolger G4 betere resultaten haalt.