Nieuws

Welke nieuwigheden biedt iOS 10?

Nieuw bij de apps

Sinds iOS 10 laat Apple eindelijk toe om voorgeïnstalleerde apps (zoals Aandelen, Watch, Zoek vrienden, Tips, …) te wissen. Op die manier kunt u dus extra geheugenruimte creëren. Houd het icoontje van de app twee seconden ingedrukt en tik op het kruisje om hem te verwijderen. Wilt u ze na het wissen toch terug, dan kunt u ze eenvoudig downloaden via de App Store.

Berichten

Aan de Berichten-app werd vooral de “fun-factor” toegevoegd. U kunt bv. in uw eigen handschrift een bericht versturen, verborgen berichten of foto’s sturen (die pas zichtbaar worden als de ontvanger erover heen veegt) of schermvullende animaties toevoegen om een boodschap te accentueren. U kunt ook Facebook-gewijs snel laten weten wat u van een bericht vindt (duim omhoog of omlaag, hartje, vraagteken …). De nieuwe functies werken overigens pas goed wanneer de ontvanger ook iOS 10 heeft. Wilt u makkelijk foto’s versturen naar iemand met een Android-toestel, dan blijven apps als WhatsApp de beste optie.

Berichten app
In de Berichten-app kunt u schermvullende animaties toevoegen

Foto's

De nieuwe Foto-app heeft een intelligente zoekfunctie waardoor het mogelijk is om uw foto’s te doorzoeken aan de hand van de personen of dingen die erop staan. Nieuw is ook het tabblad “Aandenkens ”, waarmee u automatisch video’s kunt laten maken van uw foto’s, een beetje in de trend van wat Facebook u af en toe voorstelt.

Kaarten

De Maps-toepassing heeft een nieuwe vormgeving en weet bv. wanneer u naar het werk gaat of op welke plaatsen u graag komt. Handig is dat u nu ook ziet waar er files staan en dat u alternatieve routes krijgt.

Kaarten app
In de Kaarten-app kunt u via de rode lijnen zien waar er file is

Siri

Siri is vanaf nu beschikbaar voor meer apps. Zo kunt u bijvoorbeeld aan de hand van spraakbediening een WhatsApp-bericht naar een specifiek persoon laten sturen. Om Siri met WhatsApp te laten werken, moet u mogelijk eerst WhatsApp updaten en Siri toegang tot WhatsApp geven. Dit doe u via Instellingen > Siri > Appondersteuning.

Apple Music

Ook Apple Music heeft veranderingen in het design gekregen. Leuk is dat u voortaan toegang hebt tot liedjesteksten.