Nieuws

Dit zijn jullie favoriete hightechmerken

28 april 2022

Verkies je een smartphone van Apple of Huawei? Waar koop je de beste tablet? Wie maakt de beste laptops? We vroegen jullie naar jullie favoriete hightechmerken. Sommige resultaten verrasten ons. Dit is jullie top 3 per categorie.

Apple wint niet bij de smartphones…

In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken, krijgt Apple niet alle stemmen voor zijn smartphones en wordt voorbijgestoken door Google, dat bovenaan deze top 3 staat met een tevredenheidsscore van 81.

 

Vergelijk smartphones

…maar blijft wel het favoriete laptopmerk 

Ondanks hun populariteit moeten laptopmerken HP, Acer, Asus en Lenovo toch de duimen leggen voor Apple, dat zowel de beste score voor betrouwbaarheid als tevredenheid behaalt. En hoewel Acer erg populair is, haalt het merk de top drie niet.

 

Vind je volgende laptop

Panasonic domineert het klassement flatscreen-tv's

Het merk wordt gevolgd door Sony en Sharp, die de top drie met de hoogste tevredenheidsscores vervolledigen. Onderaan de ranglijst staan Loewe en TCL, met een gemiddelde tevredenheidsscore.

Vergelijk tv's

Denver-tablets overtuigen niet 

Tablets van Denver krijgen een matige beoordeling voor zowel betrouwbaarheid als tevredenheid. Niet de beste keuze dus. Aan de andere kant lijken Amazon, Apple, Samsung en zelfs Huawei veilige keuzes met zeer goede scores.  

Vind je volgende tablet

HP en Canon blijven populairste printermerken

Dit is ook het geval voor Brother en Epson, behalve dat de laatste iets minder scoort op tevredenheid dan de eerste merken. Verrassend: het merk Kyocera, dat meer voor professioneel gebruik bestemd is, staat op de eerste plaats in de rangschikking.

Vergelijk printers

Olympus minst geliefde cameramerk

Nikon en Canon blijven populaire en betrouwbare merken, hoewel Canon niet in de top drie staat. De minder populaire outsider Leica staat op de tweede plaats met zeer goede tevredenheids- en betrouwbaarheidsscores. Olympus eindigt op de laatste plaats, met wel nog behoorlijke scores. 

Vergelijk fototoestellen