Eerste indruk

OnePlus 9 en 9 Pro: samenwerking met Hasselblad loont

02 april 2021

Voor de OnePlus 9 en 9 Pro werkte de Chinese smartphoneproducent samen met de Zweedse camerafabrikant Hasselblad. De bedoeling is om zo een duchtig woordje mee te kunnen spreken in de markt van de photophones. Volgens onze eerste indrukken is dat ook gelukt.

Net als Xiaomi en Oppo is OnePlus een relatief nieuwe Chinese speler op de Belgische smartphonemarkt. En net als die andere twee probeerde OnePlus oorspronkelijk door middel van aantrekkelijke prijzen zijn stempel te drukken.

Ondertussen wil de fabrikant vooral een referentie worden op het vlak van fotografie. Daarom werd een deal gesloten met Hasselblad, de wereldbefaamde producent van camera’s en lenzen. Samen hebben ze de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro ontwikkeld. Daar ging een investering van 150 miljoen dollar mee gepaard die dus maar beter iets kan opbrengen. En dat lijkt wel het geval, want onze eerste bevindingen van beide nieuwkomers zijn positief.

Merkbaar beter dan de voorganger, OnePlus 8T

In vergelijking met de OnePlus 8T - de voorganger van 9 - ogen de kleuren en contrasten veel natuurlijker en is de scherptediepte in portretmodus veel realistischer, maar niet overdreven. De beeldscherpte bij klaar daglicht is verbazingwekkend, zelfs als je niet de maximale resolutie van 48 megapixels hebt ingesteld. De standaard ingestelde 12 megapixels volstaan ruimschoots. Je kunt zelfs de instellingen van de camera regelen tot in de kleinste details, net als bij een echte camera.

 

De kwaliteit van de foto's is uitstekend

9 Pro heeft een hogere schermresolutie en een zoomlens

Voorlopig blijft het aandeel van Hasselblad trouwens beperkt tot het leveren van software. De volgende generatie OnePlus-toestellen zal worden uitgerust met lenzen en ander optisch materiaal van Hasselblad, maar nu dus nog niet. De OnePlus 9 verschilt van de 9 Pro wat betreft het ontwerp en de resolutie van het scherm. Hij heeft een plat scherm van 6,55 inch Full HD+, terwijl de 9 Pro een licht gebogen 6,7 inch scherm heeft en Quad HD+. Beide hebben een refresh rate van 120 Hz. De 9 Pro heeft ook een ingebouwde telelens.

Een 65 W lader is meegeleverd waarmee je op een halfuur je toestel oplaadt. OnePlus heeft de dubbele batterij van zijn voorganger behouden waardoor de batterij minder snel oververhit raakt. Dat er geen micro-SD-gleuf is voorzien en geen aansluiting voor een hoofdtelefoon viel te verwachten. OnePlus is echter een van de weinige Android-smartphones die nog een fysieke knop voorziet om naar stille modus over te schakelen. De andere eigenschappen van de OnePlus 9 en 9 Pro zijn vergelijkbaar met die van hun voorganger, maar die was ook al van prima makelij. OnePlus 9 & 9 Pro kunnen dus probleemloos mee met de grote jongens.

OnePlus 9 Pro is al beschikbaar, OnePlus 9 pas eind april

De OnePlus 9 zal pas vanaf eind april in de winkelrekken liggen. Hij zal ongeveer € 699 kosten voor een model met 128 GB SSD. De OnePlus 9 Pro met 128 GB SSD is al sinds eind maart verkrijgbaar voor € 899. Van beide modellen bestaat ook een versie met 256 GB SSD, die kost telkens € 100 meer. De OnePlus 9 Pro zal binnenkort ook toekomen in ons labo voor uitgebreide tests. De resultaten daarvan vind je eind april terug op onze website.

Op zoek naar de ideale smartphone?

Ben je van plan om een nieuwe smartphone te kopen, maar heb je nog niet het ideale model gevonden? Raadpleeg dan zeker onze koopwijzer smartphones.

66 Goede
kwaliteit
vanaf  299,00
70 Goede
kwaliteit
vanaf  335,90
70 Goede
kwaliteit
vanaf  349,00