Nieuws

Logitech G915 Lightspeed: keyboard voor gamers

28 november 2022

Een van de meest verkochte gaming keyboards in België is de Logitech G915 Lightspeed. Je hebt de keuze om het draadloos of met kabel op je pc of laptop aan te sluiten. Vooral de vijf programmeerbare macrotoetsen maken het een interessant hebbeding voor gamers.

Populair gaming toetsenbord in België

Een gaming toetsenbord wordt vaak gekenmerkt door opgelichte toetsen en soms ook mechanische toetsen die je zelf kunt instellen. Naast een test van draadloze toetsenborden nemen we daarom ook een gaming toetsenbord onder de loep. De Logitech G915 Lightspeed is geen nieuw model, maar wel bij de best verkochte gaming keyboards in België. Je betaalt er tussen de € 200 en € 250 voor.

Vijf programmeerbare toetsen

Links op het toetsenbord heeft Logitech vijf programmeerbare toetsen of macrotoetsen geplaatst. Dat is eigen aan gaming keyboards omdat gamers voor bepaalde spellen werken met sneltoetsen die een combinatie zijn van andere toetsen op het keyboard. Je kunt die toetsen instellen via de Logitech G Hub. Als je het niet gewoon bent dat er links op het toetsenbord nog extra knoppen zitten, moet je daar natuurlijk wel even aan wennen. Daar bovenop zijn er drie programmeerbare profielen mogelijk die je kunt opslaan en selecteren met de knoppen M1, M2 en M3 bovenaan het toetsenbord. 

Logitech G915 Lightspeed gaming keyboard

Verbind het toetsenbord draadloos of met kabel met je pc

Stevig en zwaar

De Logitech G915 Lightspeed is niet gemaakt om overal mee naartoe te nemen, want hij weegt iets meer dan een kilo. Het is dus een stevig toetsenbord dat je lange tijd kunt gebruiken. Het is uitgerust met 122 mechanische toetsen, inclusief een nummerbord. Ter vergelijking: een standaard toetsenbord telt tussen de 104 en 106 toetsen.

De typervaring is goed, maar de toetsen voelen wat los aan als ze weer naar boven komen. De toetsaanslag is consistent voor het hele toetsenbord. Als extraatje kun je de toetsen verplaatsen om het bord aan jouw voorkeuren aan te passen. Ook de RGB achtergrondverlichting van de toetsen is mooi meegenomen.

Goede connectiviteit

Om de Logitech G915 Lightspeed te verbinden met je pc heb je de keuze tussen bluetooth, een USB-A dongle of een verbinding via kabel. Jammer genoeg maakt het toestel gebruik van een micro-USB-poort, een verouderde standaard die stilaan van de markt verdwijnt. Uit onze eerste indruk bleek geen merkbare vertraging naar het scherm, ongeacht het type verbinding dat je kiest.

Verstelbare hoogte

Hoewel het niet wetenschappelijk is bewezen dat het ergonomisch interessanter is om een toetsenbord iets te laten hellen met behulp van uitklapbare steunpunten, kun je de Logitech G915 Lightspeed wel in twee verschillende hoogtes opstellen. De steunpunten die daarvoor onderaan het toetsenbord zijn aangebracht voelen stevig en betrouwbaar aan met een goede grip op de ondergrond.

Stel je eigen gaming pc samen

Ben je van plan om naast je gaming keyboard ook een heel nieuwe pc aan te schaffen waarmee je voornamelijk wilt gamen? Lees dan eerst onze dossier over gaming pc's zodat je zeker het materiaal koopt dat aan jouw vereisten voldoet.

Naar ons dossier over gaming pc's