Koopgids

Koopgids vegetarische spreads

25 januari 2022
Plank met hummus, tapenade en pitabrood

Hoewel steeds meer vegetarische producten in ons dieet worden opgenomen, is het niet altijd gemakkelijk om het beste product tegen de beste prijs te kiezen. Wij helpen je om het beste plantaardige broodbeleg te kiezen waardoor je de dierlijke producten spontaan vergeet!

Introductie

Dat plakje ham op onze boterham inruilen tegen een lepel hummus is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de planeet. We eten meer vlees dan nodig is, en dat is slecht voor onze gezondheid en voor het milieu. Om de dierlijke producten te vervangen, vinden vegetarische smeersels zoals hummus en tomatentapenade hun weg naar ons dagelijks dieet.

Met hun aangename smaak, interessante voedingsbijdrage en respect voor het milieu, hebben ze niets af te dingen op vlees en zuivelproducten.

 

Welk broodbeleg kies je?

Wanneer je je spread niet zelf thuis kan maken, is het soms makkelijker om het product rechtstreeks in de supermarkt te kopen. Wat zijn de beste opties, zowel qua smaak en samenstelling als qua prijs? 

Om je te helpen de beste keuze te maken als je eenmaal voor het schap staat, beantwoorden wij in dit dossier de volgende vragen: 

Nutri-Score: hoe kies je gezonde voeding? 
Kwaliteit van het recept: ga op zoek naar de bereiding die zo dicht mogelijk bij het traditionele recept staat
Mate van bewerking: hoe herken je een (ultra)bewerkt product?
Additieven: welke additieven zijn in deze spreads aanwezig?