Zelf een mueslireep maken: ons recept


De mueslirepen die je in de supermarkt vindt, zijn niet altijd de meest voedzame. Wil je liever je eigen gezonde mueslireep maken? Volg dan dit recept van onze voedingsdeskundige.
Of een bepaalde mueslireep een gezonde keuze is, hangt af van de samenstelling. De betere mueslirepen moeten voor 50 % uit volkoren bestaan en mogen geen chocolade of toegevoegde suiker bevatten.
Repen uit de winkel zijn handig, maar niet altijd de gezondste. Probeer daarom ons snelle en makkelijke recept, een gezonder alternatief.
Ons recept voor zelfgemaakte mueslirepen
Ingrediëntenlijst
- 200 g fijne havermout
- 100 g pure pindakaas
- 30 g gemalen amandelen
- 25 g chiazaad
- 1,5 banaan of 2 kleine rijpe bananen
- 3 eetlepels olijfolie
- 5 eetlepels water
Bereiding
- Voorverwarm de oven op 170°C.
- Pureer de bananen en meng het met pindakaas, olie en water. Roer de havermout, chiazaad en amandelen er doorheen en meng het geheel.
- Giet dit beslag in een bakvorm op bakpapier en bak het 15 minuten.
- Laat het afkoelen en opstijven in de koelkast. Snijd het daarna in repen.
Bewaren
Je kunt mueslirepen in een luchtdichte doos 1 maand in de diepvries bewaren, met bakpapier tussen de repen zodat je ze er makkelijker uit kunt halen, of ongeveer 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden van onze mueslirepen
De beste mueslirepen in de supermarkt
Geen tijd of zin om zelf mueslirepen te maken? Vind de gezondste mueslirepen in de supermarkt met onze vergelijkingstool.