Kies je vetstof op basis van je gebruik

Inleiding
Vetten of lipiden zijn een essentieel onderdeel van onze voeding. Ze vormen een belangrijke bron van energie, geven smeuïgheid aan voedingsmiddelen, verspreiden bepaalde aroma's en vervullen bovenal vitale functies Ze bevatten essentiële vetzuren, verbeteren de opname van vetoplosbare vitaminen (A, D, E, K), worden gebruikt in de samenstelling van de celmembranen en de hersenen...
Maar de ene vetstof is de andere niet. Sommige zijn niet bestand tegen hoge temperaturen. Deze stabiliteit is echter bijzonder belangrijk voor bijvoorbeeld frituren. Om nog maar te zwijgen van het gezondheidsaspect, want sommige vetstoffen zijn ook gezonder dan andere. Houd er dus rekening mee dat je vaste, smeerbare of vloeibare vetten niet op dezelfde manier of in dezelfde hoeveelheden kunt consumeren.
Om je een duidelijker beeld te geven, volgt hier wat je in ons dossier vindt:
- De juiste vetstof kiezen
- Welke vetstoffen om te smeren?
- Welke vetstoffen om te kruiden?
- Welke vetstoffen om te bakken en te braden?
- Welke vetstoffen om te frituren?
- Oninteressante producten