Nieuws

Carrefour BIO de goedkoopste? Niet altijd!

21 februari 2019
Carrefour Bio

Supermarktketen Carrefour beweert in een grootschalige promotiecampagne het goedkoopste biomerk in de winkelrekken te hebben. Maar volgens onze prijsvergelijking is dat niet zo voor álle producten.

“Het goedkoopste BIO-MERK in België” lezen we in de nieuwe promotiecampagne van Carrefour. Maar kan de supermarktketen deze bewering ook hard maken? Niet over de ganse lijn, zo blijkt uit onze prijsvergelijking. Carrefour belooft wél het prijsverschil terug te betalen als je een bepaald bioproduct elders goedkoper vindt.

Voor de meeste producten wel

Biolabels raken steeds meer ingeburgerd, en sinds kort hebben ook Aldi en Lidl een uitgebreid gamma aan biologische (basis)producten in hun assortiment. Hoog tijd om de prijzen te vergelijken tussen de supermarktketens. 

Begin februari bezochten we de belangrijkste supermarktketens van België: Aldi, Carrefour, Colruyt, Delhaize en Lidl. We noteerden prijzen van o.a. zuivelproducten, fruitsappen, granen, rijst, pasta, brood, gerookte zalm, olijfolie, koekjes, muesli en confituur.

Voor de meeste categorieën bleek het product van Carrefour BIO inderdaad het goedkoopste. Enkel de biologische boter, honing en gerookte zalm van Aldi bleek iets goedkoper, net als de bioconfituur van het merk Boni bij Colruyt.

Bepaalde producten zoals platte kaas en muesli konden we niet 100 % vergelijken omdat de ingrediënten verschilden, wat de prijs kan beïnvloeden.

Waar shop je het voordeligst?

Producten met een biolabel vallen beter in de smaak. Consumenten vinden etenswaren lekkerder en gezonder wanneer ze een biolabel dragen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Gent. Bovendien zeggen mensen ook bereid te zijn om meer te betalen voor een biologische label.

Benieuwd waar je het goedkoopst je boodschappen kunt doen? Elke maand verwerken we meer dan 27 000 prijzen van producten die in de supermarkt verkocht worden. Met enkele muisklikken in onze rekenmodule krijg je een kaart te zien met de goedkoopste supermarkten in je buurt.

Vind de goedkoopste supermarkt in je buurt