Nieuws

Nieuwe tariefverhogingen bij de banken

14 december 2018

Met het jaareinde in zicht sturen de banken hun tariefverhogingen weer rond. Wij helpen je aan de beste zichtrekening.

Met het nieuwe jaareinde in zicht sturen de banken hun nieuwe tarieven weer rond. De meeste tariefverhogingen betreffen:

  • de kostprijs van bepaalde bankkaarten (voornamelijk kredietkaarten) en van sommige bundels (jaarlijks forfait)
  • de tussenkomst van bankpersoneel
  • geldopvragingen.

Vind de beste rekening

Er zijn nog maar drie gratis zichtrekeningen op de markt: Keytrade KeyPack, DB E-account en Argenta Girorekening. Bij deze rekeningen krijg je ook een kredietkaart. Wij vinden dat elke bank minstens één gratis rekening in zijn gamma moet hebben.

Intussen raden we aan om het beste aanbod te vinden in onze tariefvergelijker op basis van je persoonlijke profiel. De meest recente prijsverhogingen en kosten zijn erin opgenomen, zelfs als de bank in kwestie haar intenties op dat vlak nog niet heeft bekendgemaakt. Naargelang van je bancaire gewoonten kun je tot € 140 per jaar besparen.

Naar de tariefvergelijker

Cashloos tegen wil en dank

Met al die tariefverhogingen duwen de banken ons naar een cashloze samenleving waar alles elektronisch gebeurt. Ze verwachten meer en meer dat we alles zelf beredderen op eigen verantwoordelijkheid. Maar de stap naar een volledig digitale samenleving kan enkel worden gezet als er een draagvlak voor bestaat. We vragen dan ook aan de overheid om het debat te openen.