Dossier

Waarom een reisbijstandsverzekering nemen?

12 december 2019
Waarom een reisbijstandsverzekering?

Met een reisbijstandsverzekering ben je gerust op vakantie. Bij ziekte of een ongeval kun je dan op je verzekering rekenen voor een ruime dekking. De tussenkomst zal veel groter zijn dan bij bijvoorbeeld je ziekte- of hospitalisatieverzekering.

Vind je reisbijstandsverzekering

Met een reisbijstandsverzekering ben je ruimer beschermd op reis

Je reisbijstandsverzekering biedt je meer bescherming dan:

  • Ziekteverzekering via je ziekenfonds: de Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) via je ziekenfonds is maar in een beperkt aantal landen geldig. Bovendien krijg je veel minder terugbetaald en worden bepaalde kosten zoals die van een reddingsteam niet vergoed. Je zult ook in de meeste gevallen een franchise moeten betalen. Bij de CM is dat bijvoorbeeld € 60 per persoon en per dossier.
  • Hospitalisatieverzekering: die verzekering dekt bijvoorbeeld geen ambulante kosten (bv. röntgenfoto’s of medicatie) zonder opname in het ziekenhuis en zal ook nooit een oplossing voorzien voor de andere personen van je gezin.
  • Verzekering via je kredietkaart: de personenbijstand die je krijgt bij sommige kredietkaarten is zeer beperkt. Vaak is er ook een grote vrijstelling of komt de verzekering enkel tussen als je een deel of je hele reis via je kredietkaart hebt betaald.
  • Autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid: deze verplichte verzekering zal je auto takelen als je een ongeval hebt in België en in sommige gevallen ook in het buitenland. In uitzonderlijke gevallen is ook een takeldienst voorzien bij pech in België. Je zult nooit recht hebben op medische bijstand.
  • Bestuurdersverzekering: die verzekering vergoedt alleen de medische kosten van de bestuurder in het buitenland. De bijstandsverzekering daarentegen dekt niet alleen de bestuurder, maar ook al je gezinsleden.

Vergelijk reisbijstandsverzekeringen

Dankzij de koopwijzer van Test Aankoop Verzekeringen kun je makkelijk reisbijstandsverzekeringen vergelijken. Je geniet dan van de volgende voordelen:

  • Scherpe prijs: profiteer van goedkopere premies, of je nu abonnee bent of niet.
  • Kwaliteitsonderzoek: Test Aankoop heeft de contracten in detail geanalyseerd.
  • Transparante vergelijking: je kunt de verzekeringen objectief naast elkaar zetten.

Vind de reisbijstandsverzekering die bij je past