Dossier

Hoeveel kost een reisbijstandsverzekering?

18 maart 2021
Prijs van een reisbijstandsverzekering

De prijs van een reisbijstandsverzekering hangt af van verschillende factoren. Hoeveel personen wil je verzekeren? Voor welke landen, welke waarborgen en hoeveel reizen? We vertellen je meer over de factoren die bepalen hoeveel een reisbijstandsverzekering kost.

Vergelijk de prijs van reisbijstandsverzekeringen

5 elementen die de prijs van je reisbijstandsverzekering bepalen

De prijs van een reisbijstandsverzekering kan sterk verschillen. De goedkoopste formules kosten zo’n € 50. De duurste kunnen oplopen tot € 800. De exacte prijs hangt af van verschillende factoren:

1. Hoeveel personen reizen mee?

Een reisbijstandsverzekering voor 1 persoon is goedkoper dan voor 5 personen.

2. Hoe vaak ga je op reis?

Als je 1 keer per jaar op vakantie gaat, kun je een (goedkopere) tijdelijke reisverzekering nemen. Heb je 2 reizen gepland? Check of een jaarlijkse reisverzekering niet goedkoper is.

3. Wil je alleen personenbijstand of ook bijstand voor 1 of meerdere auto’s?

Als je voertuigbijstand wenst, zul je meer betalen dan voor alleen personenbijstand. Hou er rekening mee dat je soms ook meer betaalt voor bijstand aan een ouder voertuig. Ook als je een vervangwagen wilt bij pech zal je premie doorgaans hoger zijn.

4. Neem je ook een bagage en/of annulatieverzekering?

Je reisbijstand wordt in dat geval een complete reisverzekering. Uiteraard zul je meer betalen, maar je kunt er wel in meer gevallen een beroep op doen.

5. In welke landen wil je reisbijstand?

Als je alleen medische bijstand wilt in een Europees land, zal de prijs van je reisbijstandsverzekering lager zijn dan als je een wereldwijde dekking kiest.

Vind een goede reisbijstandsverzekering

Vergelijk geen appelen met peren als je op zoek bent naar een reisbijstandsverzekering. Een goedkope reisbijstand is niet interessant als je er niet op kunt rekenen in geval van nood. Pluis je liever niet zelf de contracten uit? Dan kan de koopwijzer reisbijstandsverzekeringen van Test Aankoop Verzekeringen je helpen.

Vertrouw op de koopwijzer reisbijstandsverzekeringen