Nieuws

Wat je moet weten nu de overname van Integrale rond is

12 januari 2022
Integrale overgenomen door Monument

Heb je een individuele levensverzekering of een groepsverzekering bij Integrale? dan kunnen wij je helpen als je niet ten volle begrijpt wat de brief van verzekeraar Monument Assurance Belgium over de overname van de verzekeringsportefeuille voor jou betekent.
Misschien heb jij in het verleden op ons aanraden belegd in de levensverzekering 786 van Integrale? Of heb je centen gestoken in het fonds Integrale Perspective Test Aankoop. Het kan ook dat je werkgever voor Integrale heeft gekozen voor de groepsverzekering die hij voor zijn personeel heeft gesloten.

Dan heb je nu van Monument Assurance Belgium een brief gekregen waarin werd gemeld dat die verzekeraar de verzekeringsportefeuille van Integrale heeft overgenomen. De talloze vragen die naar aanleiding daarvan op ons Adviescentrum toestromen, tonen echter aan dat niet iedereen er gerust op is. Daar is echter geen reden voor. 

We kunnen je geruststellen 

Je spaarcenten zijn niet in gevaar. 

Méér zelfs, als je een gewaarborgde intrestvoet genoot bij Integrale, kun je nu nog altijd rekenen op de intrestvoeten die werden toegepast op de spaarpot gevormd met de premies die je al hebt gestort. Idem voor contracten waarbij een intrestvoet wordt gegarandeerd op (een deel van) de toekomstige premies.

Zolang je totale vermogen opgebouwd in individuele tak 21-contracten bij een verzekeraar niet boven de € 100 000 uitkomt, mag je er bovendien zeker van zijn dat je het kapitaal volledig zult recupereren aangezien je tot dat bedrag staatswaarborg geniet. Die regel geldt evenzeer met verzekeraar Monument Assurance Belgium. Hou er wel rekening mee dat de bescherming van € 100 000 geldt voor al je tak 21-contracten samen bij Monument en dat Monument ook een deel van de portefeuille van andere verzekeraars dan Integrale heeft overgenomen.

Wat daarentegen de facultatieve uitkering betreft van winstdeelneming aan de verzekerden, daar zal de toekomst moeten uitwijzen welke politiek Monument daarvoor toepast. Maar wij verwachten dat de mooie tijden van riante winstdeelnemingen voorbij zijn.

Zit je toch nog met vragen?

In ons uitgebreid dossier over de overname van Integrale door Monument kun je meer in detail lezen hoe de vork in de steel zit voor:

  • je belegging in de individuele levensverzekering Integrale 786;
  • je belegging in het verzekeringsfonds Integrale Perspective Test Aankoop;
  • je groepsverzekering bij Integrale.

Als je toch nog vragen hebt, kun je elke werkdag terecht bij de financiële experts van Test Aankoop invest op het nummer 02 542 33 51, van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur.

BEL 02 542 33 51