Nieuws

BNP Paribas Fortis en Hello Bank stoppen met prepaidkaarten

13 oktober 2020

Op 16 november schaffen BNP Paribas Fortis en Hello Bank hun prepaidkaarten af. Jammer voor klanten die voor dit betaalmiddel hadden gekozen, en vooral voor jongeren.

BNP Paribas Fortis en haar digitale dochter Hello Bank gaan vanaf 16 november alle prepaidkaarten uit hun aanbod schrappen. Reden: ze evolueren naar "innovatieve" betaalmiddelen.

Een prepaidkaart, meestal MasterCard of Visa, is geen kredietkaart. Je moet er zelf geld op laden en kunt niet meer uitgeven dan erop staat. De kaart is handig voor jongeren die nog geen kredietkaart kunnen krijgen, maar die aankopen moeten doen waarvoor een Bancontact/Maestro-kaart niet volstaat. Sommige consumenten waarderen de prepaidkaart om zijn veiligheid, want een oplichter kan niet meer dan het opgeladen bedrag uitgeven.

Wat als je een prepaidkaart hebt?

Als je houder van een prepaidkaart van BNP Paribas Fortis of Hello Bank bent, kun je hem vanaf 15 oktober 2020 niet meer opladen. Op 17 november wordt het bedrag dat je nog niet hebt uitgegeven automatisch teruggestort op de gekoppelde zichtrekening.

Je krijgt ook de kosten van de kaart voor de resterende maanden pro rato terugbetaald. Dat is vooral belangrijk voor houders van een prepaidkaart van Hello Bank, dat de kosten van de kaart voor de komende twee jaar direct aftrekt van het opgeladen bedrag.

Alternatief: kredietkaart

De jongerenrekeningen van BNP Paribas Fortis en Hello Bank stellen een gratis prepaidkaart ter beschikking van klanten tot 28 jaar. Ook die wordt afgeschaft. Klanten tussen 18 en 28 jaar die de gratis kaart hebben gekregen, zullen een kredietkaart moeten aanvragen die € 1,13 per maand kost (gratis in het eerste jaar). Voor wie jonger dan 18 jaar is, is er geen alternatief.

Vind de kredietkaart die bij je past

Om de juiste kredietkaart te vinden, kun je ons dossier over kredietkaarten raadplegen. Of gebruik onze vergelijkingstool voor kredietkaarten.

naar de koopwijzer voor kredietkaarten