Nieuws

Moederdag: 13 tips voor een origineel cadeau

29 april 2022
Bloemen voor moederdag

Moederdag loert om de hoek en uiteraard wil iedereen zijn of haar moeder dan uitgebreid vieren. Dat gebeurt traditioneel met een bloemetje, maar je kunt haar ook altijd verrassen met een mooi cadeau. Heb je niet veel inspiratie? Geen nood, we helpen je op weg.

Zelfs al heb je nog niet veel ideeën voor een mooi moederdagcadeau, er is nog tijd genoeg om je moeder heerlijk te verrassen. We hebben enkele tips waarmee je je moeder gelukkig kunt maken.

Hulp in de keuken

Het klassieke beeld van moeder die in de keuken in de potten en pannen staat te roeren is inmiddels achterhaald. Voor een stuk dankzij geëmancipeerde vaders, maar ook dankzij een aantal nuttige toestellen die het grootste deel van het werk kunnen overnemen. Neem bijvoorbeeld een keukenrobot die allerlei tijdrovende taken kan overnemen zoals raspen, hakken, opkloppen, aardappelen snijden tot zelfs brooddeeg kneden of cakedeeg mixen. Een prima toestel is de Bosch MUM48A1, verkrijgbaar vanaf € 114.

De Bosch MUM48A1

De Bosch MUM48A1 keukenrobot

Maar we hebben nog tientallen andere keukenrobots getest, dus neem gerust zelf een kijkje in onze vergelijker.

Naar de vergelijker keukenrobots

Iets minder veelzijdig, maar daarom niet minder leuk om als cadeau te krijgen, is een soepmaker. Je doet alle ingrediënten erin, zet het toestel aan en niet veel later geniet je van een kom dampende soep. Gemakkelijk en snel. Wij lieten ons oog vallen op de Moulinex LM542810 My Daily Soup, verkrijgbaar vanaf € 70, maar wil je andere soepmakers die we hebben getest eens bekijken, dan kan dat natuurlijk ook.

Naar de vergelijker soepmakers

Is je moeder al een tijdje aan het vloeken op die oude, versleten microgolfoven? Dan is het tijd voor een nieuw model met meer mogelijkheden, toch? Bovendien zegt onze regering dat je zo energiezuiniger kunt koken. Moeder zal dat ongetwijfeld met een brede glimlach verwelkomen!

Naar de vergelijker microgolfovens

Lekker ontspannen en genieten

Door alle gewonnen tijd dankzij die keukenmachines en helpende vaders heeft de moderne moeder meer tijd voor ontspanning en smaakgenot.

Wat dacht je van een e-reader waarmee ze ‘s avonds als de (klein)kinderen naar bed zijn, kan wegzinken in haar favoriete roman? Uit onze test kwam de Amazon Kindle als een interessant model naar voren. Je kunt hem in de winkel vinden voor € 90.

Of misschien toch maar meteen een tablet waarmee ze ook e-books kan lezen, maar daarnaast nog naar films en series kan kijken op haar favoriete streaming-app of op sociale media verstrooiing kan vinden? Wij raden de Samsung Galaxy Tab A8 Wifi aan. Daar betaal je ongeveer € 170 voor als je het model met 32 GB neemt.

De Samsung Galaxy Tab A8 Wifi

De Samsung Galaxy Tab A8 Wifi kan een leuk moederdagcadeau zijn

Geef je liever een ander model als geschenk, dan kun je onze vergelijker er op na kijken.

Naar onze vergelijker tablets

Je kunt je moeder wellicht ook een groot plezier doen met een fotoalbum van allemaal familiekiekjes. Al die fijne momenten met het gezin die zijn vastgelegd op de gevoelige plaat druk je af in een A4-album met 36 bladzijden, op mat papier en met harde kaft bij Smartphoto voor € 46,34. Wil je weten waar je nog allemaal foto's kunt laten afdrukken?

Naar onze vergelijker fotodiensten

Zo lekker in de zetel ploffen om alle zorgen van je af te zetten, daar hoort voor moeder ongetwijfeld een lekkere tas koffie bij. Verras haar met een blinkend nieuwe espressomachine waarmee ze al haar vriendinnen jaloers maakt. Bijvoorbeeld deze Delonghi Nespresso Lattissima EN510.B die je voor € 209 de hare maakt.

De Delonghi Nespresso Lattissima EN510.B espressomachine

Zet deze Nespresso binnenkort koffie voor je moeder?

Liever een ander model? Vergelijk tal van espressomachines in onze vergelijker.

Naar onze vergelijker espressomachines

En als er iets te vieren valt, dan hoort daar toch een glaasje bubbels bij? Voor de beste schuimwijn uit onze test, de Expert Club Vouvray Brut, betaal je slechts € 9,49. Daarmee kan je het feest helemaal doen losbarsten. Toch op zoek naar een andere fles schuimwijn? In onze vergelijker vind je een ruime selectie.

Naar de vergelijker schuimwijnen

Genieten in de buitenlucht

Houd je moeder van uitjes in de buitenlucht om haar gedachten eens helemaal te verzetten? Doe haar een activity tracker cadeau die haar helpt in vorm te blijven voor de naderende zomer. De Fitbit Charge 4 is een model dat het uitstekend doet in onze tests. Voor een kleine € 100 doe je hem rond moeder haar pols.

De Fitbit Charge 4 activity tracker in het zwart

Een activity tracker die je moeder helpt gezond te blijven

Bekijk ook de andere door ons geteste activity trackers en smartwatches.

Naar de vergelijker activity trackers en smartwatches

Of een fietshelm voor tochtjes met het gezin. De Scott ARX Plus bijvoorbeeld is ideaal om je veilig in het verkeer te begeven. In onze vergelijker vind je alle fietshelmen die we hebben getest.

Naar de vergelijker fietshelmen

Verzorgingsproducten

Het is misschien wat cliché, maar met een goed schoonheidsproduct kun je de bal niet mis slaan op moederdag. Bijvoorbeeld een hydraterende crème voor de handen. Altijd handig, zelfs in de zomer. Toevallige woordspeling uiteraard. Voor slechts € 1,49 vind je al een prima handcrème.

Deze handcrème van bij Lidl kost weinig, maar is efficiënt

Naar onze vergelijker handcrèmes

En om bij huidverzorging te blijven, hebben we ook nog een uitgebreide vergelijker van zonnecrèmes in de aanbieding.

Naar onze vergelijker zonnecrèmes

Voorlopig nog minder bekend zijn shampoo bars als ecologisch alternatief voor vloeibare shampoo. Laat je moeder iets nieuws ontdekken met de shampoo bar van Lush Jason & The Agran Oil een product dat het goed doet in onze tests of ontdek nog andere shampoo bars in onze vergelijker.

Naar onze vergelijker shampoo bars

Maar vergeet hoe dan ook die ruiker bloemen niet...