Persbericht

Luchthaven Charleroi ook woensdag dicht: passagiers hebben recht op terugbetaling of een alternatieve vlucht

18 oktober 2022

De CEO van de luchthaven van Charleroi heeft bevestigd dat de luchthaven ook op woensdag 19 oktober de hele dag gesloten zal zijn. Sinds maandagochtend hebben stakingen van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de veiligheid op de luchthaven - Security Masters - ertoe geleid dat tal van passagiers de luchthaven niet in konden en bijgevolg hun vlucht hebben gemist.

Test Aankoop heeft snel contact opgenomen met Ryanair - dat het merendeel van de vluchten vanuit Charleroi uitvoert - met de vraag welke oplossingen de luchtvaartmaatschappij van plan is de passagiers aan te bieden voor de vluchten van maandag en dinsdag. Hoewel de luchtvaartmaatschappij niet verplicht is passagiers terug te betalen als hun vlucht niet wordt geannuleerd, moedigde de consumentenvereniging de luchtvaartmaatschappij aan pragmatisch te zijn bij het aanbieden van oplossingen aan haar klanten.

Op woensdag zal de situatie echter anders zijn. "De sluiting van de luchthaven van Charleroi op woensdag betekent dat alle vluchten die vanaf deze luchthaven vertrekken worden geannuleerd", verklaart Simon November, woordvoerder van Test Aankoop. "In dit geval zullen Ryanair, TUIfly en Wizzair de passagiers ofwel een terugbetaling ofwel een alternatieve vlucht moeten aanbieden.  Een extra compensatie is niet verschuldigd, aangezien het hier gaat om een geval van overmacht".

Test Aankoop roept alle betrokken reizigers die deze keuze niet aangeboden krijgen aan om contact met haar op te nemen op 0800 29 510.

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.