Nieuws

Nieuwe staking bij Ryanair: Testaankoop herinnert passagiers aan hun recht op compensatie

26 juli 2023
staking ryanair

Een nieuwe staking van Ryanair-piloten is aangekondigd voor 29 en 30 juli, waardoor verschillende vluchten worden geannuleerd en veel passagiers worden getroffen.. Testaankoop wil passagiers er aan herinneren dat ze recht hebben op compensatie.

Wat zijn je rechten bij een staking?

Voor de staking op 29 en 30 juli moet Ryanair passagiers gratis een alternatieve vlucht aanbieden. Als deze niet geschikt is, hebben ze het recht om terugbetaling van de tickets te vragen.

Aangezien dit een interne staking van een luchtvaartmaatschappij is (en geen staking van luchtverkeersleiders of bagageafhandelaars), is er geen sprake van overmacht. Lees meer over overmacht in ons dossier.

Als vluchten minder dan twee weken voor vertrek worden geannuleerd, moet extra compensatie worden betaald. Deze varieert van € 250 tot € 600, afhankelijk van de afstand die de vlucht moet afleggen. Deze vergoeding kan rechtstreeks via de website van Ryanair worden aangevraagd.

EIS COMPENSATIE VAN RYANAIR

"We weten dat het niet altijd gemakkelijk is om uit te zoeken waar je aanvullende compensatie kunt claimen en dat het lang kan duren voordat je die krijgt, maar het is belangrijk om je rechten te kennen en erop aan te dringen dat je krijgt waar je recht op hebt", legt Laura Clays, woordvoerster van Testaankoop, uit.

Heb je hulp nodig of vragen over je rechten tijdens deze staking?

Om je te helpen, stellen we onze telefoonlijn 0800 29 510 ter beschikking van de getroffen passagiers.

BEL NU: WIJ verdedigen JE RECHTEN