Nieuws

Testaankoop klaagt Elektro Lommelen aan wegens niet-levering van bestellingen

24 augustus 2023
ontevreden klant bij Elektro Lommelen

We ontvangen de laatste tijd veel klachten over Elektro Lommelen, een verkoper van grote huishoudtoestellen. Het gaat meestal om klachten rond niet-levering van goederen. Omdat de klachten zich opstapelen en het bedrijf systematisch onze contactpogingen negeert, dienen we nu klacht in bij de Economische Inspectie.

Niet geleverd, niet terugbetaald

Koelkasten die zogezegd op voorraad zijn maar niet geleverd kunnen worden, een leveringsdatum die vier keer wordt uitgesteld en een klantendienst die onbereikbaar is wanneer iemand zijn geld terugvraagt. Allerlei klachten over Elektro Lommelen stromen binnen bij ons. We probeerden het bedrijf te contacteren om klanten en ondernemer te verzoenen, maar na meerdere pogingen blijft Elektro Lommelen onbereikbaar.

Klacht bij Economische Inspectie

We hebben daarom een klacht ingediend bij de Economische Inspectie. De markttoezichthouder kan nakijken of Elektro Lommelen alle regels rond consumentenbescherming nakomt.

“Voor ons is het duidelijk dat dit bedrijf het niet zo nauw neemt met haar wettelijke verplichtingen. Los van de lange levertermijnen zien we bijvoorbeeld ook klachten rond het niet naleven van de wettelijke garantie. Dat is natuurlijk onaanvaardbaar. We hebben voldoende pogingen gedaan om hen te bereiken om dit onderling op te lossen, maar hun onwil om met ons in contact te komen dwingt ons nu om deze klacht neer te leggen”, concludeert onze woordvoerder Laura Clays.

Heb je problemen met een bedrijf? Laat het ons weten

Via onze Klachtenbox kun je het ons laten weten of je ook problemen hebt ervaren met Elektro Lommelen of met enig ander bedrijf waarmee je een geschil hebt. Bij een veelvoud aan klachten tegen hetzelfde bedrijf bundelen we die en komen we in actie.

 

Ga naar onze klachtenbox