Nieuws

Zoveel mensen kregen onze hulp bij garantieproblemen in 2021

18 januari 2022

Vorig jaar konden 3 000 Belgische gezinnen rekenen op onze tussenkomst voor de toepassing van hun recht op garantie. We informeerden hen of grepen in bij het niet naleven van de wettelijke garantie en we zullen dit blijven doen.

Wij van Test Aankoop hebben 3 000 dossiers over garantie behandeld in 2021. Garantie is in alle opzichten belangrijk voor jou als consument, of het nu gaat om een nieuw product of om tweedehandsgoederen. Enerzijds spaar je geld uit, anderzijds moeten fabrikanten hun producten beter en duurzamer maken om aan de voorwaarden te kunnen voldoen.

Probleem met buitenlandse leverancier

Het ECC (Europees Centrum voor de Consument) behandelde 1 489 vragen en klachten over garantie in Europa. Dit zijn Belgische consumenten met een klacht tegen een handelaar uit een EU-land, Noorwegen of IJsland. Voor garantieproblemen met leveranciers buiten België kun je dus terecht op de website van het ECC.

Daarnaast behandelde het ECC ook 101 dossiers van buitenlandse consumenten tegen een Belgisch bedrijf. 

Probleem met Belgische leverancier

In het kader van het Europees project SHAREPAIR dat zich inzet voor een bewustere hersteleconomie willen wij jou informeren over jouw recht op garantie.

Als je toestel niet meer werkt zoals het hoort, doe je er immers goed aan om na te kijken of de garantie nog geldt. Is je toestel jonger dan twee jaar, dan geldt de wettelijke garantie en kun je het dus gratis laten repareren of vervangen door de verkoper.

Denk je dat een handelaar jouw recht op garantie niet respecteert? Wij geven een antwoord op al jouw vragen over garantie, bel 02 542 34 34 of lees meer in ons garantiedossier.

02 542 34 34