Nieuws

Waterontharders: doeltreffende alternatieven voor zout

06 maart 2020
waterverzachter waterontharder kalkaanslag

Op Batibouw vonden we enkele firma’s die waterverzachters aan de man brengen die werken op basis van CO2 of korrels, en niet met het klassiek hars en zout. Wat ervan te denken? Welnu, de eerste tests van Test Aankoop geven aan dat sommige van die nieuwe technieken zeer doeltreffend zijn, soms zelfs tegen een lagere prijs.

Het water dat de watermaatschappijen verdelen, heeft niet overal in het land dezelfde hardheid. Te hard water – van meer dan 30° f (Franse graden) – zal aanleiding geven tot kalkafzetting in buizen, rond kranen en in bepaalde toestellen (boiler, …) die warm water gebruiken. Heb je te hard water, dan kan het soms nuttig zijn om een waterontharder te installeren.

Wat je dus zeker eerst moet doen, is erachter zien te komen hoe hard het water bij jou thuis is: hetzij via jouw waterdistributiemaatschappij, hetzij met behulp van een tester die je onder meer in doe-het-zelfzaken vindt. Vaak valt de hardheid van het water beter mee dan je zou denken. Bij een onderzoek van Test Aankoop uit 2015 bleek bij één op de vier families (op een totaal van 31) die al over een waterverzachter beschikten, dat het water eigenlijk toch al voldoende zacht was zonder ontharder en er daar dus geen nood aan was…

Zout en alternatieven

Kies je toch voor een waterontharder voor jouw leidingwater, dan is de vraag: welke te kopen? Wel, ruwweg kunnen we twee types onderscheiden:

  1. de meest voorkomende zijn de modellen met ionenuitwisseling, waarbij het harde water circuleert in een reservoir dat gevuld is met hars. Met deze techniek, die gebruik maakt van zout, wordt de hardheid van het water verminderd;
  2. bij het tweede type wordt het water op een zodanige manier behandeld dat de kalk zich niet afzet in het systeem. De initiële hardheid van het water verandert niet. Om de kalkkafzetting te vermijden worden verscheidene technieken toegepast;

Het eerste type op basis van zout heeft zijn doeltreffendheid al langer bewezen. Zo’n apparaat vermindert de hardheid van het water met een ionenwisselaar op harsbolletjes: de calcium- en magnesiumionen die in het water aanwezig zijn, worden vervangen door natriumionen. Deze hars moet wel regelmatig worden vernieuwd door met veel water te spoelen en door regeneratiezout toe te voegen.

Dit type waterverzachter kost behoorlijk veel: € 1 000 tot € 2 500 en meer, inclusief plaatsing. Bovendien moet je rekenen op € 200 à 400 per jaar voor het zout en het onderhoud. Tot slot is zo’n waterontharder met zout vrij omvangrijk, neemt hij veel plaats in en verbruikt hij per regeneratiebeurt veel water.

Als het kalk blijft zweven

De laatste jaren zijn er nieuwe technieken op de markt verschenen om kalkaanslag tegen te gaan. In tegenstelling tot de waterverzachter “met zout” haalt geen van deze alternatieve systemen het kalk echt uit het water. Het water behoudt dus dezelfde hardheid als het uit de kraan komt. Wel beweren deze technieken het samenklitten van calcium- en magnesiumionen in het water te voorkomen met behulp van fysische of chemische processen; het kalk blijft zweven in de stroom water en zet zich niet meer af.

We hebben al enkele systemen die van die nieuwe technieken gebruikmaken, kunnen testen op hun mogelijkheden om kalkvorming te verhinderen (en we zullen in de toekomst nog andere systemen testen). De eerste resultaten tonen alvast aan dat er vandaag drie waardige alternatieven zijn voor de klassieke waterverzachters met zout: de systemen met CO2-injectie, polyfosfaten en korrels blijken even doeltreffend tegen kalkvorming als systemen met zout, en de laatste twee zijn bovendien goedkoper. Het systeem met korrels dat we hebben getest, kost ca. € 400; de waterverzachter met polyfosfaten zelfs minder dan € 150. De waterverzachter met CO2-injectie kostte dan weer om een bij de € 2 000.

Onze raadgevingen

Beslis niet overhaast.

  • Vraag je in de eerste plaats af of je wel echt een waterverzachter nodig hebt. Voer een analyse van de hardheid van het leidingwater uit of informeer bij jouw watermaatschappij. Vormt alleen jouw boiler een probleem. Daar kun je de risico’s op kalkafzetting beperken door de temperatuur van het warm water lager in te stellen dan 60°C.
  • Als je uiteindelijk een waterverzachter overweegt, neem dan de tijd om de verschillende opties naast elkaar te leggen.
  • Als het mogelijk is, installeer je de verzachter enkel in het warmwatercircuit.
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

60 reacties

User name
14/12/2010
olgvan

Wij zijn héél tevreden van onze watrex

User name
19/12/2010
p.vervaele@fulladsl.be

Beste, ik zit met hetzelfde probleem. De laatste test in TA-magazine dateert van 2004. Intussen is de technologie misschien verbeterd. Ik weet in elk geval dat je moet gaan voor een toestel dat werkt op ionenuitwisseling, dus met zoutkorrels of tabletten en harsparels. Andere toestellen (magnetisme...) werken gewoon niet. Ik zou graag een kleiner toestel zoals 'Delta' of 'Twintec' kiezen maar heb geen enkele referentie over de kwaliteit. Heeft iemand daar ervaringen mee? Groeten Patrick

User name
21/12/2010
patjepattie

Beste,
Bij onze kinderen thuis staat een Twin Tec, tot nu zeer tevreden.Over de prijs kan je ondertussen wat meer onderhandelen, er is nu concurrentie.
MVG
patrick.dekens@hotmail.com

User name
26/01/2011
Aquaman3020

Vooraf een goede keuze maken is noodzakelijk want zo'n aankoop doe je niet ieder jaar. Een degelijk toestel kan gemakkelijk 15 à 20 jaar meegaan. Veel zal afhangen van de kwaliteit van het toestel en bij wie je het toestel koopt, hoe meer tussenpersonen hoe duurder.
Een waterontharder kopen doe je minder vaak dan een wasmachine, een auto of computer dus is het voor de leek niet altijd gemakkelijk om het juiste systeem te kiezen.
Forums op het internet geven vaak verkeerde informatie omdat iedereen die ooit eens wat heeft horen zeggen over ontharders er zijn zegje doet.
Kies liever voor een leverancier die reeds lang bestaat en mooie referenties kan voorleggen en een degelijke garantie geeft. Even informeren in de kennissenkring of familie kan ook nuttig zijn.

Wat de toestellen zelf betreft, het zijn zeker niet altijd de duurste modellen die goed zijn. Zo ook met 'hele goedkope' modellen, sommige toestellen zullen vlug dubbel zoveel zout en water verbruiken dan de 'betere'. Een ontkalker voor een gezin van 4 personen zal afhankelijk van de hierboven besproken criteria tussen de 950 en 1750 € kosten + BTW (6 of 21%) en eventueel plaatsing.

Het plaatsen van een vuil- of zandfilter vóór het toestel is zeker aan te raden en zal de klep beschermen tegen beschadiging door zand of vuildeeltjes die in het water kunnen voorkomen na bvb werken of aansluitingen op het waternet.

User name
21/02/2011
BWILLY

Ik deel de mening van Aquaman. Zelf hebben wij een toestel van Ecowater/Watrex, nl. een ESM 15 liter. Vriendelijke mensen, goede service na verkoop. Voordeel van dit toestel is dat het uiterst zuinig is en via de display u op de hoogte houdt van waterverbruik, wanneer je er zout moet bijdoen enz. Ecowater/Watrex is fabrikant en geen assembleur of verdeler.

User name
27/04/2011
BWILLY

Zie dat er een nieuwe test is van waterverzachter. Weet iemand waar je dat merk Apic kan krijgen? Ik vind het wel raar dat de grote merken in België zoals Ecowater/Watrex, Aquacare, Aqua Service en nog anderen niet opgenomen zijn in de test.

User name
18/06/2011
matthiasverlaeckt@hotmail.com

ik heb even contact opgenomen met de producent in Frankrijk. Volgens hen kan je hem krijgen bij Plan It (Brico).
Ik vermoed dat je hem dan wel zelf moet installeren. (ik heb dit nog niet gecontroleerd in een brico!).


[quote]
RE: apic heracles type b (Belgium)?

17/06/2011
Beantwoorden ?

Traitement de l'eau APIC

Toevoegen aan contactpersonen
Aan M

Dear,You can buy your Heraclès Type B in all Plan It of your region.

For the installation, one of our technicians can do it or your installer can do it to.


If you want more information, you can give us your telephone number and we call you back.


Regards

APIC SASDe : M
Envoyé : mardi 14 juin 2011 18:05
À : info@apicsas.com
Objet : apic heracles type b (Belgium)


Dear,

I’m a Belgian customer and I’m looking for a Belgian distributor (installer) of your apic heracles type b.

Could you help me out and provide me with a name of a Belgian distributor?

Kind regards,

M

[/quote]

User name
08/11/2013
georges.strobbe

  Waterverzachters

Ik ben ten zeerste verontwaardigd over de Fa Aqua service Harelbeke deze mensen rekenen woekerprijzen voor onderdelen en onderhoud wat zij als verkoopargument vermelden onderhoud gratis 1 bus spoelmiddel en nazicht voor de prijs van 120 euro (woekerprijs)

 

aangemaakt op ; 08/11/2013 door segroeg

User name
27/12/2013
grueth

Wij kunnen het bericht van segroeg over Aqua Service uit Harelbeke alleen maar bevestigen. Wij kunnen nog Meer mededelen over deze Firma Maar dit zou hier niet mogen. Onlangs onze waterverzachter vervangen die van Aqua Service gekomen was na 18 jaar Maar tussendoor en paar erg dure reparaties gehad en veel te veel aan onderhoud en hun zogenaamde speciale zout zo heeft het onderhoud en de reparaties vele malen Meer gekost als het apparaat.  Nu gekozen voor Van Marcke  een eco maxi. Veel van de prijs afgedingt Meer als 50 euro eraf gekregen excl. BTW van hun prijs op Internet.  Verder moeten wij hem zelf er neer zetten ( alle aansluitingen zijn aanwezig van de oude9  en zij komen hem in bedrijfnemen en compleet instellen. Daarbij komen nog een paar zakken zouttabletten.  Dan hebben wij niet Meer met Van marcke te doen omdat zij zelf geen onderhoud doen of dergelijke, wij moeten als wij dat zouden willen een dealer van hun moeten zoeken.  Maar dat is echt geen plicht.  Dit was wel het geval bij Aqua Service zoals zij bij ons overkwamen, en dan vroegen zij of wij een vast abo wilden per jaar en ik heb iedere keer de boot afgehouden.  Dit paste de service niet zo erg en ook als wij telefoon kregen van hun ook aan die kant paste het niet zo.  Zou ok achteraf niet weten wat er te servicen is als.  Hoofdzaak is dat je je water kunt meten op kalk en dat je een gebruiksaanwijzing hebt waar je wijs uit wordt en waar alles in staat.  Dan kom je als je een beetje zelf kunt er wel uit.  Bij Van Marcke zijn ze echt vriendelijk aan de foon en leggen ze alles vooraf goed uit.

User name
04/03/2014
jimmy.leroye

Vandaag een onderhoud laten doen op mijn ontkalker van aqua service , 100kg zout en dan zij meneer dat er nog een productje bij moest tegen de algen kostprijs alles bij elkaar  163,35 € goed betaald toch ;-(((

User name
16/09/2014
Philip

APICBelgium zal aanwezig zijn op de BIS beurs in Gent van 4 tot 12 oktober!

User name
24/09/2014
lieve61

Zijn er mensen die een waterontharder in huis hebben van Aquacare en zijn ze daar tevreden over ? Wij hebben een toestel

gekocht in februari 2014. Na 1 week al problemen, na 3 maanden nog meer problemen. Aquacare heeft het toestel hier weggehaald
om na te kijken. Wij willen geen nieuw toestel meer en we willen niets meer te maken hebben met deze firma. Wij willen ons geld
terug maar bij Aquacare verschuilen ze zich achter het opgedrongen omniumcontract.

User name
06/10/2014
Philip

APIC is aanwezig op de BIS-Beurs EXPO-Gent van 4 tot 12 oktober check de facebookpagina!

User name
11/11/2014
cremerskenny

Aquarex uit Hoeselt biedt verschillende merken aan en dit aan zeer schappelijke prijzen. Bieden jaarlijks onderhoud aan maar verbind niemand met een contract. Zeer vriendelijke mensen en super naservice. 

User name
13/11/2014
stfwlk

Spam spam spam, spammerdespam. Blijkbaar gaan de zaken niet zo goed voor APIC en Aquarex. 

User name
19/11/2014
joris

Zijn er mensen de ervaring hebben met wateronthardersvan de firma bayard? Volgende week komt er bij ons eeen verkoper langs. 


User name
24/11/2014
Philip

Beste stfwlk,

De zaken gaan heel goed bij APIC Belgium!
We houden via deze weg de mensen op de hoogte op welke beurzen ze ons kunnen bezoeken!
Maar bedankt voor uw bezorgdheid!
Mvg,
APIC Belgium

User name
19/01/2015
nicolasdcnk


Beste,

 

Heeft iemand hier op het forum enige ervaring met de MiniMax M2?

Ik heb namelijk een verzachter nodig, we hebben 39Franse Graden gemeten bij ons, en zou deze op een vrij korte termijn willen aanschaffen.

Als iemand deze al gebruikt heeft, klopt da informatie met het gebruikte zout, spoelwater etc,... ?

 

Alvast bedankt,

 

User name
26/01/2015
Philip

Beste Nicolas,


Met dergelijke hoge hardheid zou ik dit toestel niet aanraden!
Wat is uw jaarlijks verbruik aan cub?
Dit zal mede gaan bepalen hoeveel zout en water u op jaarbasis zal nodig hebben!
Mvg,

APIC Belgium

User name
19/03/2015
cfor

Hoeveel jaar garantie geeft apic op zijn toestellen?


Ik ben aan het twijfelen tussen een delta simplex of een apic heracles c?
jaarlijks verbruik 140 kubiek - gezin bestaat uit 4 personen.

Iemand die ervaringen wilt delen over volgende toestellen?

User name
17/05/2015
wim.pletzers

ik zie her eigenlijk alleen reclame voor Apic. Niemand die de Minimax M2 kent of heeft?

User name
21/02/2020
STEF SCHELPE , Gereageerd:

Ik heb reeds 6 jaar een Minimax M2 en ben daar zeer tevreden van. De hardheid van ons water is gemiddeld.

User name
02/07/2015
Christopher

In het huis die wij kochten stond een toestel van Aqua Service. 2 Jaar oud. We hadden een factuur op naam van de vorige eigenaars waar nog 8 jaar van de 10 jaar omnium garantie op was. Wij belden naar Aqua Service om te vragen of zij het toestel wilden onderhouden (kost van het onderhoud €265!!). Na het onderhoud stelden wij dat we geen zacht water meer hadden. Wij belden Aqua Service op om te komen kijken. De technieker vertelde ons dat het klep van het toestel kapot was en dat wij een nieuwe klep moesten laten plaatsen. Het kostprijs voor de nieuwe klep €850 zonder btw!! Voor die prijs hadden wij een nieuwe. Wij vroegen waarom dit niet binnen de waarborg viel en ze wisten ons te vertellen dat de breuk op de klep een overdruk was en dat dit niet binnen de garantie viel. De technieker stelden ons dan voor om het bedrag te contant te betalen zonder en dit zonder btw!! Dit is schandaleus!! Het zijn fraudeurs, leugenaars en bedriegers bij Aqua Service!! Wij zijn afgestapt van Aqua service en hebben onze nieuwe toestel bij Aqua Clear. Wij deden een aanvraag via een offerte website www.gratiswaterverzachteroffertes.be waarna wij konden kiezen uit enkele bedrijven. Wij raden dit aan iedereen aan omdat je beter vergelijkt zodat je weet wat je koopt en niet eindigt met een Aqua Service. Een goede raad. Koop NOOIT bij Aqua Service!!!

User name
24/07/2015
ee

Koop nooit bij Bayard! Mijn ervaring: toestel BAYARD gekocht op een beurs bestelbon komt niet overeen met het factuur. Op de melding daarover komt geen enkele reactie. Ze halen mijn oud wel werkend toestel weg en plaatsen het BAYARD toestel dat NIET werkt, hun eigen technieker stelt 25 F° vast, hun CEO Bastiaenssens betwist dat en wil niets doen zolang het volledige en niet correcte factuur niet betaald is. Erger nog de BAYARD CEO zegt dat hun technieker bij terugkomst zal vaststellen dat het toestel wel naar behoren werkt. Hopelijk kan die man ook de lotto voorspellen. Conclusie, we gaan naar de rechtbank en kunnen elders nogmaals een toestel aankopen! Alle apparatuur dienen we te laten ontkalken gezien de + 45 F° kalk hier.

User name
25/07/2015
dezajana

Hey iedereen,

Wij hebben 4 jaar geleden onze waterverzachter gekocht. En wij zijn er heel tevreden van! Wij hebben onze toestel gekocht bij Aqua Claro. De service die wij krijgen is top. Onderhoudsprijs is altijd hetzelfde en alles wordt altijd onder garantie vervangen omdat wij zo een omniumcontract hebben. Wij hebben al vrienden en familieleden aangeraden om te kopen bij hun en enkele hebben dat ondertussen gedaan. Groetjes.

User name
08/11/2015
dirk.haverhals

Wij hebben sinds vorige maand een ontkalker Twinsoft staan, ter vervanging - na 20 jaar - van ons oud toestel. Sinds het nieuwe apparaat in gebruik is, hebben wij problemen bij het gebruik van warm water: na enkele tellen wordt het namelijk terug koud en dat blijft zo. Zo gaat er natuurlijk redelijk wat water verloren en is dit niet fijn onder de douche....<div>Iemand een idee hoe dit komt en wat eraan kan gedaan worden?</div><div>We gebruiken voor verwarming en sanitair een Radson type TOP 30CE. Geïnstalleerd in 2014...</div>

User name
24/11/2015
vanduffel-kris

wij hebben zeer slechte ervaring (tot nu toe) met aquacare. Wij hebben een huis gekocht waar een toestel stond van aquacare. toen we zout bijbestelde (voor bijna 200 euro) melde ik dat we soms een zoutsmaak hadden in het water. de dame antwoorde dat dit niet zou mogen, maar degene die het zout bracht zou er eens naar kijken.

De man is gekomen, heeft zogezegd toestel gepoest. toen hij verdwenen was, was het probleem nog 10 maal erger , een verschrikkelijke zoutsmaak en bovendien moesten we 8 kg zout om de 4 dagen indoen!!!  en.. kregen we 14 dagen later nog een leuke factuur van 350 euro in de bus

naar aquacare gereden, hun uitleg, dit is een slecht toestel, maar je moet wel je factuur betalen, ook had hadden ze niet gezegd op voorhand dat het een betalende interventie was,. we komen dan nog wel eens langs om het te maken maar kunnen niets garanderen, ofwel, koopt gewoon een nieuwe en dan geven we daar een korting op! zogezegd 600 euro korting en voor slechts 1100 had ik een nieuw toestel, neen dank u! ik schakel de juridische dienst van test aankoop wel in.... dus zeker een afrader!!!

User name
06/02/2016
barry_katy

Gisteren vertegenwoordiger van aqua service over de vloer gehad. Zij zouden jaarlijks en levenslang gratis onderhoud doen en wisselstukken leveren bij een zoutlevering. Staat overal op hun bons.<div>Zij hebben wel geen toestel dat ontkalkt en drinkwater levert tesamen, terwijl de meeste andere dit wel hebben.</div><div>Hij zei dat het zowiezo drinkwater levert.</div><div><br><div>Ecowater was eerder deze week geweest, kwam goed en vriendelijke over. Goede info gegeven en dergelijke.</div></div><div>Aqua claro komt volgende week nog langs.</div><div>We wachter tot eind deze maand op de beurs batibouw en gaan daar nog eens kijken voor we beslissen.</div><div>Blijkbaar lijkt Apic ook niet slecht te zijn.</div>

User name
23/02/2016
gerrit.sandra

wij ook bezig met kijken voor verzachter. aqua service langs gekomen en kwam op 1325 euro. met onderhoudscontract had ik 20 jaar garantie en 51 euro per jaar onderhoud en zout incl. vond dat wel nog te doen. barry_katy willen jullie me eens mailen aub ben een eewige twijfelaar heb graag raad van mensen zoals jullie ;-) gerrit.sandra@telenet.be

User name
15/03/2016
luc.dereymaeker

Ik ben helemaal niet tervreden met de service van bayard.<div><br></div><div>Ik heb in november 2015 mijn oude waterverzachter van BAYAR laten vervangen door een nieuwe.</div><div><br></div><div>Ik het ook een reverse osmose van Bayard laten instaleren.</div><div><br></div><div>Deze reverse osmose werk maar de eerste week, daarna zij de membramen defect.</div><div><br></div><div>Dit kom volgen mij omdat er in het toestel geen koolstoffilter zit niettegenstaande dat dit op hun product specificaties staat.</div><div><br></div><div>de reacties van de directie de heer bastianssens is alles behalve, houd volledig geen rekening met de uitgevoerde meetingen die aantoonen dat de RO membramen defect zijn.</div><div><br></div><div>mijn advies is Ik koop nooit meer een bayard.</div>

User name
17/01/2018
Brammy

Ik heb nu reeds anderhalf jaar een waterverzachter van Aqua Sensor. Heel vriendelijke mensen en een goede uitleg gekregen. Was niet het goedkoopste toestel, maar die meerprijs heb ik reeds teruggewonnen. Altijd zacht water in huis en er moet nooit geen onderhoud aan gebeuren en bovendien heb ik levenslange garantie. De dure onderhoudsproducten zijn ook niet nodig hier. Het enige wat ik moet kopen is 1 keer per jaar zout en het wordt dan nog aan huis geleverd met een courierdienst. Het zout is in blokken en heel gebruiksvriendelijk en het is heel zuiver zout. Het kost mij een 50 Euro aan zout per jaar (zijn met twee personen en een hond). Ook de harsen zijn van 1 ste keuze waardoor ik die nooit zal moeten vervangen. Het toestel is heel zuinig in verbruik, waardoor ik geen groot verschil zie op mijn waterfactuur. Ik kan het iedereen aanraden. Mijn ouders hebben nu ook één gekocht aan een nieuwe vertegenwoordiger van Aqua Sensor (een zekere Björn) en waren heel enthousiast over hem en hebben mooie korting gekregen. Meer dan ikzelf. Dus misschien wel interessant om naar hem te vragen voor een aankoop.

User name
02/03/2020
TOM D'HONT , Gereageerd:

Hallo Brammy,
Wij zijn net terug van Batibouw 2020 en hebben daar Bjorn van Aqua Sensor gesproken.
Jou ervaring sluit sterk aan bij de onze, een hele fijne babbel en degelijke uitleg. Echter willen we wel zeker zijn van onze aankoop, gezien ze niet de goedkoopste zal zijn.
Heb je nog steeds een positieve ervaring met jouw Aqua Sensor?

Mvg,
Tom

User name
17/01/2018
Test-Aankoop

Bedankt voor je getuigenis. ^Bert

User name
08/10/2019
CAROTA BRUNO

welk is debeste waterverzachter van 2019

User name
14/11/2019
JOHAN VAN DE VELDE , Gereageerd:

Vraag die ik me ook stel, zeker in het doolhof van aanbieders.

User name Moderator
22/11/2019
Pol | Moderator , Gereageerd:

Dat is inderdaad een goeie vraag ;) We hebben in februari een vergelijkend onderzoek gepubliceerd waar we dat allemaal uit de doeken doen. Je vindt het terug in editie 638, als je abonnee bent kan je dat gratis downloaden van onze website. ^Pol

User name
04/12/2019
HANS LEEMANS , Gereageerd:

Beste Pol, voor zover ik kan zien gaat het in TA638 over wasverzachters en niet over waterverzachters. Dus de vraag blijft, wat is de beste waterverzachter (ontharder) van 2019 ?

User name
04/12/2019
HANS LEEMANS , Gereageerd:

Ik heb de test ondertussen teruggevonden in TA639

User name
07/01/2020
ANNEMIE VAN TRICHT

Iemand ervaring,g met deze firma www.aguavibes.com? Mvg

User name
13/01/2020
BRAM BEUCKELAERS , Gereageerd:

Iemand nog een Aquasensor staan?

User name
24/02/2020
tom , Gereageerd:

@TestAankoop: die aguavibes interesseert ook mij. Geen kalkaanslag en dat zonder met zoutzakken te hoeven sleuren? Kunnen jullie dit eens bekijken aub?

User name
13/01/2020
BRAM BEUCKELAERS

heeft nog iemand een Aquasensor staan?

User name
30/01/2020
NICO DEKKER

Betaalbaar, goedkoop en efficiënt kan ook: Deze pugh.be/.../ springt er duidelijk uit in de recente test 2019:
www.test-aankoop.be/.../paper publications/testaankoop/2019/639/nl/aa_639_058061.pdf?la=nl-be&rev=&hash=25A8C2834674722646849DD530221A0932825FD8

Test Aankoop heeft verschillende testen gedaan, jammer dat er telkens zo beperkt wordt getest met telkens andere winners/verliezers.

User name
10/06/2020
DIRK VANGOSSUM , Gereageerd:

Heb een pugh geïnstalleerd, met 38 franse graden is hij niet efficiënt.

User name
19/02/2020
Ilse van Laethem

Neem geen Apic kopen !!!!! Beloven 10 jaar garantie tot er zich iets voordoet.
Firma wt-solutions ( De pinte) die Apic verdeler in België is , antwoordt niet meer op mails en is zeer onprofessioneel. Ik zit hier nu met kapot machine.Ik heb klacht ingediend.

User name
19/02/2020
Ilse van Laethem , Gereageerd:

Geen Apic kopen !!!!! Beloven 10 jaar garantie tot er zich iets voordoet.
Firma wt-solutions ( De pinte) die Apic verdeler in België is , antwoordt niet meer op mails en is zeer onprofessioneel. Ik zit hier nu met kapot machine.Ik heb klacht ingediend.

User name
21/02/2020
JAN SCHUERMANS

We hebben sinds een 3/4 jaar ontkalkt water van de watergroep hier in Leuven nl 15° franse graden.
Mijn ontkalker was een jaar vroeger kapot en heb gewacht op deze nieuwe water levering.

User name
21/02/2020
JOS RENS

ik ben ook toe aan nieuwe waterverzachter, vorige is 19 jaar oud.
testaankoop geeft echter te weinig info over mogelijkheden, spijtig.

User name Moderator
27/02/2020
An | Moderator , Gereageerd:

Dag Jos!  In ons Test-Aankoopmagazine n° 639 hebben we voor het eerst 5 zoutvrije antikalksystemen getest en besproken. Als abonnee van Test-Aankoop kan je natuurlijk ook bijkomende vragen stellen aan onze experten over deze systemen. Je kan ons hiervoor contacteren op het nummer 02/542.32.32 en dan zoeken wij het voor je uit ! ^An 

User name
02/03/2020
NICO DEKKER , Gereageerd:
User name
24/06/2020
VINCENT DE CALUWE , Gereageerd:

er staan jammergenoeg geen leveranciers / merken bij. momenteel beste gevoel bij Aqua Sensor maar ik twijfel en is allemaal wat duur

User name
08/03/2020
ALBERT JENET

Ik heb sinds augustus 2004 een toestel van Bayard en ben er zeer tevreden van alsook van de dienst die de firma biedt. Ze nemen contact op om te vragen of je zout nodig hebt en stellen een datum voor de levering voor wanneer de chauffeur zich in de regio begeeft, bij de levering wordt het toestel gecontroleerd evenals de hardheid van het water.

User name
16/03/2020
DANNY BEUCKELAERS

Beste, Waterverzachters blijft een moeilijk topic. Ik hoor nu dat verzachters op basis van zout ZEEER slecht zijn voor het milieu. Veelspoelwater met een enorme hoge dosis zout gaat in de riool. Veel water verlies dus, en veel te veel zout in de afvoer. Ik krijg regelmatig recalmae van AquaVibes met zijn Water activator die dit allemaal zou oplossen met hun systeem. Hebben ze het warmwater uitgevonden, of zitten hier weer ander anders onder het gras.... Iemand ervaring met de Water activator van aquaVibes ???. Ik hoor het graag.

User name
16/03/2020
DANNY BEUCKELAERS

Waterverzachters op zout heb ik gelezen wordt erg afgeraden. Erg veel spoelwater verdwijnt in de riool, met een super hoge concentratie zout. Het zout haalt alle positieve elementen zoals magnesium en calcium wat we allemaal nodig hebben uit het water, en ben zelf ook opzoek naar ervaring van mensen die een systeem hebben niet gebaseerd op ZOUT !!!. AquaVibes maakt sterke reclame met zoaiets, en vraag me af of er mensen te vinden zijn die de Water activator van Aquavibes hebben, en wat hun ervaring hiermee is. Ik hoor het graag...

User name Moderator
17/03/2020
An | Moderator , Gereageerd:

Op Batibouw hebben we recent enkele doeltreffende alternatieven op basis van CO2 en korrels gevonden. Wie graag wil weten wat we hiervan denken kan dit door volgende link te volgen:  https://bit.ly/2vwvmYY . 

User name
19/03/2020
FRANCIS CLAESEN

Heb me laten misleiden door T/A ivm waterverzachter Apic zogenaamd beste keus. Na een jaar verbruikte ik 30% meer water en 50% meer zout. Na verschillende interventies is een technicus vanuit Frankrijk gekomen. Bleek dat toestel slecht was afgesteld . Ondertussen wel 200kg zout en 60m3 nodeloss verprutst. Apic weigerde dit te betalen.
Zoek een ander merk

User name Moderator
24/03/2020
An | Moderator , Gereageerd:

Jammer van je negatieve ervaring met je Apic waterverzachter! Als ik het goed begrijp bleek je probleem te wijten aan een slechte afstelling. Je Apic toestel, een traditionele waterverzachter met zout, staat zelf niet ter discussie. Het is eigenlijk de installatie ervan en/lof de service technieker die het ongemak veroorzaakt heeft. Onze test van enkele jaren geleden is verlopen onder correcte omstandigheden en heeft uiteindelijk de bepaling van de ‘beste keuze’ toegekend aan dit toestel.

Jouw spijtige ervaring wijst nog maar eens op één van de nadelen bij dit type van waterverzachters namelijk de nood aan een goed onderhoud en de inherente kost van veel waterverspilling en zoutverbruik. Dit zijn elementen die kunnen leiden tot de keuze van één van de alternatieve systemen, die we momenteel proberen te evalueren met onze huidige testen.

User name
29/04/2020
INGRID VANDESANDE

Wij hebben sinds 2006 een toestel van Natec Belgium (Natec NS 25) laten plaatsen. Na veel miserie met onze vorige waterverzachter wouden wij geen toestel meer met zouten, spoelingen en steeds oplopende onderhoudskosten. Wij zijn heel tevreden over het resultaat en het toestel is ook nog onderhoudsvrij. Aankoopprijs was vergelijkbaar met waterverzachter.

User name
28/05/2020
FLORENT AMERYCKX , Gereageerd:

Beste Ingrid,

Ik heb interesse voor dit systeem maar kan nergens een prijs vinden.
Kan U me even laten weten wat de prijs ongeveer was?
("vergelijkbaar met een waterverzachter" is vrij rekbaar: die zijn er in alle geuren en kleuren ...)
Alvast bedankt!

User name
26/06/2020
VINCENT DE CALUWE

Dag allen, moeilijk om de juiste keuze te maken qua aankoop. Momenteel twijfel ik tussen aqua sensor en aquagroup

Community

Woning & energie

Gerelateerde discussies