Nieuws

Beste vaatwastabletten: 10 aanraders volgens onze experts

26 september 2023
vaatwastablet vaatwasmiddel in vaatwasser

Op zoek naar de beste vaatwastabletten voor een stralend schone afwas? Uit onze testresultaten blijkt dat goedkope vaatwastabletten vaak veel beter scoren dan dure exemplaren. Ontdek de top 10 vaatwastabletten en de keuze van onze experts. 

Waarom is het belangrijk om de juiste vaatwastabletten te kiezen?

Er zijn twee soorten vaatwasmiddelen (klassiek en alles-in-één) die in verschillende vormen verkrijgbaar zijn, zoals vloeibaar, poeder of tabletten. Tegenwoordig zijn afwasmiddelen in tabletvorm voor de vaatwasser het populairst.

Het is belangrijk het juiste vaatwasmiddel te kiezen om de gewenste resultaten te bereiken. Vloeibaar afwasmiddel voor in de vaatwasser lost bijvoorbeeld niet altijd goed op in water, waardoor het een waaseffect achterlaat. Maar afwasmiddel in poedervorm is soms minder geconcentreerd, waardoor je afwas niet goed schoon wordt.

Daarnaast blijkt uit onze testresultaten dat sommige vaatwasmiddelen niet goed scoren op bv. het verwijderen van vlekken of kalkaanslag. Neem dan ook zeker een kijkje in onze vaatwasmiddelvergelijker voor een volledig overzicht.

65 Goede
kwaliteit
Beste van
de test
Beste
koop
Gemiddelde marktprijs  0,06 / dosis
72 Topkwaliteit
Beste
koop
Gemiddelde marktprijs  0,07 / dosis
73 Topkwaliteit
Beste van
de test
Beste
koop
Gemiddelde marktprijs  0,07 / dosis

Overwegingen bij het kopen van vaatwastabletten

Vaatwasmiddelen in tabletten of capsules zijn zeer handig: ze zijn al voorgedoseerd en klaar voor gebruik. Er bestaan klassieke vaatwastabletten en alles-in-één-tabletten. De alles-in-één-tabletten bevatten naast detergent ook spoelglansmiddel en regenereerzout om kalkaanslag te voorkomen. Bij gebruik van tabletten zonder deze ingrediënten, moet je dit zelf handmatig bijvullen in de vaatwasser. 

Dit zijn de 10 beste vaatwastabletten