Antwoord van expert

Zo kies je een thermosfles die langer meegaat

30 maart 2023
Thermos

De keuze voor een isoleerfles die duurzaam en lang meegaat is geen hersenbreker als je de tips van onze experte huishoudproducten volgt. Tina N’Goy legt uit waar je moet op letten en hoe ze dat heeft uitgezocht. Met de juiste keuze, kan je langer genieten van je thermos.
Glass.Mapper.Sc.Fields.Image
Tina N’Goy
onze experte huishoudproducten
De zwakke punten van een isoleerfles zijn de verbindingen tussen verschillende materialen

Wij hebben 18 isoleerflessen getest van verschillende merken. Om de robuustheid van isoleerflessen te testen hebben we volle thermossen een paar keer laten vallen op een betonnen vloer. We hebben ook de doppen getest door ze 600 keer open en dicht te doen. Zo hebben we veel kunnen leren over de duurzaamheid van isoleerflessen. Die wordt bepaald door verschillende factoren. 

Als de isoleerfles gemaakt is van stevig materiaal dat voldoende dik is, ben je verzekerd van een betere isolatie en blijft je drank langer koud of warm. Kijk ook of het oppervlak en het binnenmateriaal bestand zijn tegen deuken en krassen. Als de gebruikte materialen te dun of te broos zijn, heb je meer kans op beschadigingen.

De zwakke punten van een isoleerfles zijn de verbindingen tussen verschillende materialen (bv. het plastic deksel en de metalen behuizing). Als die stevig zijn en goed passen, dan zal die minder snel stuk gaan. Let dus op voor wiebelige doppen. Dat is ook belangrijk bij het reinigen van je thermos.

Tenslotte moet je ook je neus gebruiken. Een sterke plastic geur, zelfs na verschillende dagen gebruik, is een slecht teken.  

Hoe kies je een geschikte thermosfles voor thuis, op kantoor of in de natuur, zonder dat hij deukt of lekt? Lees onze tips.