Nieuws

Gardena heeft naar ons geluisterd

27 oktober 2020

In ons laatste artikel over robotmaaiers signaleerden we een probleem met het model Gardena Smart Sileno Life 1000. We hebben Gardena erover aangesproken, en het bedrijf heeft een oplossing gezocht en gevonden voor het probleem.

Als er tijdens onze tests bij een toestel een of ander probleem aan het licht komt, nemen wij meestal contact op met de fabrikant, zodat hun ingenieurs zich over de kwestie kunnen buigen. Dat was onlangs het geval met een robotmaaier.

Connectie over het hoofd gezien

Voor het artikel over slimme grasmaaiers in ons meinummer van dit jaar testten wij onder meer hoe je grasmaaiers kunt aansturen met de Android of iOS app. We onderzochten hoe gemakkelijk de app te installeren en te gebruiken is, welke mogelijkheden hij biedt en hoe het zit met de veiligheid en de bescherming van de privégegevens. Bij een van de grasmaaiers, de Gardena Smart Sileno Life 1000, waren we er niet in geslaagd verbinding te maken met de app, zelfs nadat we de verbindingsmodule tot tweemaal toe hadden vervangen. Dat probleem hebben we aan de fabrikant gesignaleerd.

Een constructieve samenwerking

Naar aanleiding van onze melding heeft Gardena het connectieprobleem met de app verholpen. Wij hebben daarop het toestel in combinatie met de app opnieuw getest, en nu is er niets meer op aan te merken. De fabrikant heeft ons bovendien verzekerd dat hij zich beschikbaar houdt voor alle vragen omtrent de robotgrasmaaier en dat hij bereid is bezitters van het toestel te assisteren bij de installatie van de app. Je kunt contact opnemen met Gardena via mail naar service@gardena.be.