Dossier

Je gras maaien met een robotmaaier

03 maart 2021
Een robotmaaier staat op een grasveld met op de achtergrond het zonnetje dat door de bomen schijnt

Waar moet je op letten bij de aankoop van een robotmaaier? In dit dossier lees je hoe je een goede robotmaaier kiest, hoe je het draad van de robot legt en hoe je het toestel optimaal programmeert.

Welke robotmaaier kies ik?

Welk model je het best kiest, hangt vooral af van je budget, de grootte van je tuin en het soort van gazon (lang gras, hobbelige of hellende ondergrond, aantal obstakels). Behalve twee modellen die ernstige veiligheidsproblemen vertonen, trekken alle geteste robotmaaiers zich overal uit de slag. De prijzen van de geteste robotmaaiers variëren van € 500 tot € 2 600.

Onze test op droog gras van normale lengte weegt het meest door. Niettemin hebben we de robots ook in andere omstandigheden getest, namelijk op lang gras, vochtig gras, een hobbelig gazon en een hellend gazon. Let bij je keuze goed op de aanbevolen maximale maaioppervlakte en op het soort gras waarvoor de toestellen geschikt zijn.

 

 Vergelijk de geteste robotmaaiers

 

Om het energieverbruik van een robotmaaier hoef je je geen zorgen te maken, dit kost maximaal € 35 per jaar aan elektriciteit. Dit zou dus niet hoeven meetellen bij je keuze om al dan niet een robotmaaier te kopen. Om een weloverwogen keuze te maken, raadpleeg je het best onze koopgids robotmaaiers.

In dit dossier lees je alles wat je moet weten over een robotmaaier: