Nieuws

Dit kattenvoer koop je beter niet

28 maart 2022

Meer dan eens bevatten brokjes of natvoer niet de nodige voedingsstoffen voor je kat. Dat blijkt onze test van 64 producten kattenvoer. Wij vertellen je welke producten je beter niet voorschotelt aan je kat en waarom.

De voedingswaarde van kattenvoer vind je helaas niet terug op het etiket. En toch is dat iets essentieel, want katten kunnen niet alle stoffen die ze nodig hebben zelf aanmaken. Sommige ervan moeten ze uit voeding halen. Wij lieten daarom 64 producten, 35 soorten droogvoer en 29 natvoer, uitvoerig bekijken in een gespecialiseerd labo. We selecteerden enkel complete voedingen waarop geen specifieke claims zoals “gesteriliseerd”, “outdoor” of “kitten” werd vermeld. In zo'n complete voedingen zouden immers sowieso alle voedingsstoffen moeten zitten die ze nodig hebben.

Op zoek naar een complete voeding die alle voedingsstoffen bevat? Neem dan een kijkje in onze koopwijzer kattenvoer.

Kies hier het beste voer voor jouw kat

Welke stoffen zijn essentieel?

  • Taurine: hoewel het er strikt genomen geen is, wordt taurine vaak bij de aminozuren gerekend. Wetende dat een tekort aan taurine op lange termijn blindheid en hartfalen in de hand kan werken, is een tekort aan taurine voor ons een forse tekortkoming.
  • Arachidonzuur: deze stof, een omega-6 vetzuur, stimuleert het stofwisselingsproces bij je kat en helpt het lichaam te reageren op ontstekingen. Ze is ook belangrijk bij het aanmaken van hormonen en draagt bij aan een gezonde huid en vacht.
  • Vitamine A: Een tekort aan vitamine A kan oog-, haar-, en huidproblemen veroorzaken. Katten halen dit vooral uit lever. De 8 producten die we afraden bevatten wel voldoende vitamine A.