Tips

Hoe je geld bespaart met onze koopwijzer energie

25 november 2019

360 000 Belgische gezinnen betalen ieder jaar gemiddeld € 600 te veel voor hun elektriciteit en aardgas. Dat liet de energieregulator CREG weten. Ons advies blijft dan ook meer dan ooit: vergelijk! Met onze tool vind je in een paar klikken het beste tarief. Bekijk onze korte demo en doe daarna zelf een simulatie.

Het is heel eenvoudig om de tarieven van alle Belgische gas- en elektriciteitsleveranciers te vergelijken. Op onze website bekijk je vrijblijvend welk contract het voordeligst is voor jou, volgens jouw wensen – zonder enige druk. Bekijk hieronder een korte demonstratie.

Ga naar onze prijssimulator

Neem je laatste verbruiksgegevens bij de hand; die vind je op je recentste jaarlijkse eindafrekening. Houd rekening met het energieverbruik voor een heel jaar. Als je die gegevens niet terugvindt, kun je ze opvragen bij je huidige leverancier – of het gemiddelde verbruik nemen van ons standaardprofiel.

Bij de simulatie kun je rekening houden met de kortingen voor automatisch betalen, voor het ontvangen van de facturen via e-mail, of zelfs met welkomstaanbiedingen. Deze promoties gelden echter meestal alleen het eerste jaar. Daarna betaal je de volle pot met het risico dat je niet langer profiteert van het voordeligste contract.

Het beste aanbod voor jou

Rekening houdend met je verbruiksprofiel, tonen we je bovenaan de resultatenlijst het goedkoopste contract van een leverancier die volgens onze jaarlijkse enquête een goede score haalt voor klanttevredenheid.

Voor iedere leverancier beperken we de resultaten tot zijn 3 voordeligste oplossingen. Met behulp van filters kun je dat eenvoudig aanpassen. Idem als je bijvoorbeeld alleen vaste of variabele tarieven wil, of een groene leverancier verkiest.

Sla je verbruiksgegevens op, dan moet je ze een volgende keer niet opnieuw invoeren. Vergelijk goed, bespaar veel!