Persbericht

Test Aankoop en GAELE varen voortaan eigen koers

01 juni 2022

Eind 2018 startten Test Aankoop en GAELE een verregaande samenwerking om de energieklant een ontzorgingsplatform aan te bieden. Op dat platform worden ingeschreven klanten permanent begeleid en wanneer opportuun automatisch van energieleverancier geswitcht.

Vier jaar later maken 50.000 klanten gebruik van de diensten van GAELE en is het platform haar kinderziektes ontgroeid. Kinderziektes die er effectief zijn geweest en vooral rond communicatie draaiden. Hoewel de diensten voor het overgrote deel van de GAELE-klanten een evidente meerwaarde hebben, gaf ook de bijgestelde communicatie voor enkelen niet steeds duidelijkheid over het precieze aanbod van GAELE. Die spanning tussen klachten van klanten en dat effectieve aanbod van GAELE manoeuvreerde Test Aankoop af en toe in een oncomfortabele positie.

De onafhankelijkheid van Test Aankoop bij de beoordeling van marktactoren is cruciaal en moet ondubbelzinnig zijn. Na uitgebreid en constructief overleg hebben Test Aankoop en GAELE daarom besloten de naam Test Aankoop los te koppelen van GAELE en de samenwerking stop te zetten. Die stopzetting van de samenwerking zal geleidelijk gebeuren. Vanaf september 2022 zal de naam Test Aankoop volledig van GAELE zijn losgekoppeld.

GAELE wenst Test Aankoop uitdrukkelijk te bedanken voor de uitstekende samenwerking en voor haar geloof in het opzetten van een ontzorgingsplatform voor de consument.

Test Aankoop wenst GAELE alle succes toe voor de toekomst en kijkt ernaar uit GAELE opnieuw vanuit een volledig onafhankelijke positie te kunnen beoordelen.

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.