Nieuws

Herlaadbare batterijen: opgepast voor kinderen!

21 december 2010
herhaaldbare batterijen

Deze batterijen zijn goedkoper én beter voor het milieu, maar u gebruikt ze het best niet zomaar voor het speelgoed van uw oogappel.

Herlaadbare batterijen zijn voordeliger voor de portemonnee en besparen ons tientallen wegwerpbatterijen. Toch is er een klein risico in combinatie met kinderen.

Voor de verwerking van de batterijen is Bebat verantwoordelijk. Hoe zij te werk gaan, ziet u in hun video's.

 

Herlaadbare batterijen en kinderen: opgepast!

Voor heel wat kinderspeelgoed zijn batterijen nodig. Vanuit financieel en milieuoogpunt kunt u daarvoor het best herlaadbare batterijen gebruiken. Tenzij uw kinderen het speelgoed mee naar bed nemen, want dan kan er gevaar dreigen, zoals u kunt zien in onze video.


 

Batterijen: van gebruiker tot sorteercentrum

Bebat kent u ongetwijfeld van de geel-groene inzameldoosjes of van de campagne "Alle middelen zijn goed om uw lege batterijen binnen te brengen". Wat er precies met uw batterijen gebeurt nadat u ze hebt binnengeleverd, dat ziet u in deze video van Bebat.


 

Sortbat: batterijen op maat gesorteerd

Er bestaan heel wat verschillende soorten batterijen, die elk op een andere manier moeten worden verwerkt. Sortbat zorgt ervoor dat ze juist worden gesorteerd, zoals u kunt zien in deze video van Bebat.

 

Na het sorteerproces worden de batterijen naar verschillende fabrieken gebracht voor de uiteindelijke verwerking, zoals bijvoorbeeld Indaver Relight in Antwerpen. In deze fabrieken worden de bestanddelen gerecupereerd zodat ze elders opnieuw kunnen worden gebruikt. Zo gaat het kwik uit de knoopcellen naar de chemische industrie, het lood uit loden accu's naar nieuwe batterijen of de bouw en zink en mangaan uit alkaline batterijen naar tv- of computerschermen.