Nieuws

Ben je beter af met een dynamisch elektriciteitscontract?

26 oktober 2022
elektriciteit energie crisis besparen

Engie biedt een elektriciteitscontract aan dat je werkelijke stroomverbruik per uur aanrekent volgens het markttarief van dat moment. Hoe werkt dat en kan het in je voordeel spelen?

Europa verplicht energieleveranciers met meer dan 200 000 klanten om een contract met een dynamische elektriciteitsprijs aan te bieden. Engie is momenteel de enige met zo'n contract in zijn aanbod. Heb je een dynamisch contract, dan wordt je werkelijke stroomverbruik uur na uur geregistreerd. Voor elk uur wordt het tarief aangerekend dat op dat moment op de elektriciteitsmarkt geldt.

Voordeel van een dynamisch stroomcontract

De tarieven op de elektriciteitsmarkt liggen het laagst wanneer er veel goedkope energie wordt opgewekt, zoals zonne- en windenergie. Heb je toestellen die veel stroom verbruiken, dan gebruik je die bij voorkeur op momenten wanneer de zon schijnt of er een wind waait.

Is een dynamisch contract altijd voordeliger?

Nee. Als je geen grote stroomverbruikers in huis hebt, zoals een elektrische auto of een warmtepomp, betaal je wellicht meer dan met een klassiek energiecontract. Bovendien moet je een digitale meter hebben.

Onze energie-expert Jordi Van Paemel legt uit hoe een dynamisch elektriciteitscontract werkt.

 

Meer info?

Heb je vragen over je energieverbruik of energiefactuur, bel dan naar ons gratis nummer 0800 500 20 .

bel 0800 50 020

Meer informatie over energiecontracten vind je in onze Energy Guide.

naar de energy guide