Gids

330 wijnen getest voor onze nieuwe wijngids

05 december 2022

Onze deskundige wijnproevers beoordeelden het afgelopen jaar zo'n 330 wijnen uit verschillende landen en wijnregio's. Zo kies jij een goede fles wijn voor elke gelegenheid en vooral, voor elk budget. Onze favoriete fles kost nog geen € 4. Ontdek alle resultaten in Wegwijs in wijn 2023 of in onze koopwijzer.

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus is het tijd voor onze jaarlijkse gids Wegwijs in wijn. Wijnabonnees krijgen het gloednieuwe exemplaar in de eerste helft van december in de bus. Zij kunnen dus meteen op zoek naar de lekkerste wijnen voor de eindejaarsfeesten.

Nog niet ingeschreven op onze Wijngids? De eerste 100 leden die alsnog een Wijngids aanvragen, krijgen een fles wijn cadeau die door onze specialisten als Beste van de Test werd verkozen. Bel voor meer informatie naar 02 542 32 00 of surf naar wijngids.testaankoop.be.

Word nu wijnabonnee

Reis rond de wereld

Voor de editie van 2023 selecteerden en testten we zo'n 330 wijnen, te koop voor minder dan € 15 in de Belgische supermarkten of bij wijnhandelaars. Uit ervaring weten we immers dat een goede wijn niet altijd duur hoeft te zijn.

In deze editie nemen we je mee op reis door 12 belangrijke wijnregio’s. Per regio werd een 25-tal wijnen getest. Hoe we dat precies doen, lees je hier.

Bovendien wijden we elk jaar een extra hoofdstuk aan feestwijnen. Wij gingen in de supermarkten op zoek naar de allerlekkerste wijnen, waarmee je op speciale aangelegenheden je gasten verwent. Uitzonderlijk hebben we de maximumprijs hiervoor ietwat verhoogd.

Witte wijnen

Rode wijnen

Languedoc Côtes du Rhône
Loire Bordeaux
Spanje & Portugal Bourgogne & Beaujolais 
Argentinië & Chili        Spanje & Portugal

Zuid-Afrika

Italië
Australië & Nieuw-Zeeland
Argentinië & Chili

Topkwaliteit voor minder dan € 4

In Wegwijs in wijn 2023 schommelen de eindscores van de geteste wijnen tussen 33 en 90 op 100. Niet minder dan 164 wijnen zijn van “topkwaliteit”. De duurste wijnen zijn niet per se de beste. De hoogste score is weggelegd voor een spotgoedkope rode wijn uit de Côtes du Rhone van € 3,59.

22 wijnen verdienden het label Beste van de Test, 23 wijnen dat van Beste Koop (waarvan 12 voor minder dan € 4). 

Reden te meer om je keuze te baseren op onze beoordelingen. Als wijnabonnee heb je natuurlijk ook onmiddellijke toegang tot al deze resultaten in onze koopwijzer wijn.

Naar de koopwijzer wijn

Onze gids op een rijtje

  • Meer dan 700 000 exemplaren verkocht sinds de eerste publicatie
  • Formaat: 21,5 cm x 12 cm
  • 312 pagina’s
  • Normale verkoopprijs: € 31,25
  • Prijs voor abonnees: € 25,20
  • EXTRA: een handige koopwijzer in zakformaat, om overal mee naartoe te nemen
  • EXTRA: acht kortingsbonnen, geldig bij verschillende wijnhandelaars van 01/12/2022 tot 31/03/2023 (€ 3 korting per aankoop van minstens € 30)
Let op, de aankopen en testen van de wijnen worden gespreid over enkele maanden. Hoewel wij er steeds naar streven om het meest recente gamma op te nemen, kunnen wij de beschikbaarheid van de wijnen niet garanderen.