Nieuws

Fietsbatterij verliest capaciteit? Zo kun je ze laten herstellen

17 mei 2022
batterij van een elektrische fiets

Als de batterij van je e-bike veel capaciteit heeft verloren, kun je die laten reviseren. Het omhulsel van je accu blijft behouden, de batterijcellen worden vervangen.

Elke batterij verliest door gebruik en veroudering van zijn capaciteit. Ook de accu van je elektrische fiets gaat door de jaren heen stilletjes achteruit. Hoe kun je dit beperken en wat kun je doen als de capaciteit niet meer voldoende is?

Opladen in de winter

We horen de opmerking regelmatig: na de winter heeft de fietsbatterij capaciteit verloren of is ze zelfs helemaal stuk. “Een koude omgeving , bijvoorbeeld een garage, is sowieso niet goed voor een batterij”, zegt Steve Mestdagh, onze expert die alle e-bikes test en beoordeelt. “Als ze daar dan maanden blijft, zonder te worden herladen, dan kan dat inderdaad gevolgen hebben.” Je kunt de batterij in de winter dus het best uit je fiets halen en in een verwarmde kamer leggen. “Idealiter zit ze dan op een capaciteit van ongeveer 60 %, zodat de zelfontlading beperkt blijft”, raadt onze expert aan. “Als er te veel zelfontlading optreedt, zien we dat cellen van de batterij in “onbalans” komen: de ene heeft bv. nog maar 3,5 Volt, de andere 4, maar die laatste zal ook niet meer verder dan 3,5 V gaan opladen. En zo verlies je capaciteit.”

Herstellen met nieuwe cellen

Als je een batterij van een e-bike laat herstellen, dan worden de oude cellen vervangen door nieuwe. Vaak krijg je hierdoor een lichtere batterij met toch een hogere capaciteit. Dit heeft te maken met de steeds grotere energiedichtheid van de cellen: die lag vroeger rond 2,6 of 2,7ampère-uur (Ah), maar is intussen gestegen tot vaak 3,4 Ah. Met drie van dergelijke cellen evenaar je de capaciteit van vijf oude cellen.

De oorspronkelijke, platte cellen van de batterij worden vervangen door cellen met een hogere dichtheid. Dan wordt het battery management system van de oude batterij teruggeplaatst en gaat de nieuwe batterij in het oude omhulsel.

De revisie van je batterij is ook het ideale moment om die aan te passen aan de capaciteit die je echt nodig hebt. “Vaak zien we immers dat fietsers bij de aankoop van hun e-bike voor een veel grotere batterij kiezen dan dat ze echt nodig hebben, om nooit zonder stroom te vallen. Maar dan betaal je wel een stuk meer voor capaciteit die je eigenlijk niet nodig hebt”, aldus Mestdagh. “Als de cellen toch aan vervanging toe zijn en je hebt intussen wat fietservaring, kun je echt bepalen welke grootte van batterij je nodig hebt.”

Toch is het niet altijd mogelijk een batterij te reviseren. Een fabrikant van de oorspronkelijke accu kan bijvoorbeeld een beveiliging aanbrengen. Dit is software die noodzakelijk is om de connectie tussen de batterij en de elektronica op de fiets te maken, maar die soms - definitief - uitvalt wanneer de batterij wordt losgekoppeld. Soms wordt een batterij ook volgegoten met vloeibare siliconen, waardoor je ze niet uit elkaar kunt halen.

Neem een kijkje op Bikebat om je fietsbatterij te laten herstellen of contacteer een Repair Café. Mogelijk kunnen de vrijwilligers daar jouw fiets(batterij) herstellen of je zo nodig doorverwijzen. 

Voor meer informatie over hoe je jouw toestellen zelf kunt herstellen en waar je ze kunt laten herstellen, ga naar onze Repairguide.

Leer meer over herstellen op onze Repairguide

Goedkoper dan nieuwe batterij

Als je de accu van je e-bike laat reviseren, is dit doorgaans goedkoper dan wanneer je een nieuwe batterij bestelt bij de fabrikant van je fiets. “Voor een nieuwe batterij van 300 Wh betaal je zo’n € 400 tot € 450. Voor 400 Wh loopt die prijs op tot € 500 à € 600 en voor 500 Wh zit je tussen € 540 en € 750”, zegt Els Robeyns die de marktevoluties op het gebied van fietsen in de gaten houdt.

Toch kunnen de prijzen om je fietsbatterij te laten herstellen sterk verschillen. “Om een batterij van 400 Wh te laten herstellen, schommelt de prijs tussen zo’n € 330 en € 400”, zegt Robeyns. “Maar voor pakweg 500 Wh betaal je bij de ene € 369 en bij de andere € 550. Vraag dus goed vooraf hoeveel het je zal kosten.”

 

In onze koopgids vind je alle aandachtspunten waarop je moet letten als je een elektrische fiets koopt.

Naar de koopgids elektrische fietsen

In onze koopwijzer vind je dan weer jouw perfecte e-bike.

Naar de koopwijzer elektrische fietsen