Nieuws

Beste elektrische fiets heeft Bosch performance line cruise als motor

26 november 2021

In onze test bleek deze motor de enige die prestaties van topkwaliteit leverde. Vind in onze koopwijzer de meer dan 150 e-bikes die ermee zijn uitgerust.

Uit onze meest recente test van motoren voor elektrische fietsen komt de Bosch Performance Line Cruise als beste naar voren. Hij scoorde daarmee beter dan andere motoren van Bosch en dan motoren van Bafang, Brose, Giant, Panasonic en Shimano.

Sterk en stil

Het is niet de eerste keer dat de Performance Line Cruise goed scoort. Ook vorig jaar kwam hij als beste uit de test. Aan het succesrecept is intussen weinig veranderd. De motor koppelt een goede ondersteuning, zowel bij de start als eenmaal onderweg, aan een erg stille motor. Ook bergop geeft hij je het gepaste duwtje in de rug, al zal de batterijautonomie dan wat sneller slinken. Al deze prestaties samen verdienen het label “Topkwaliteit”, en daarmee is deze motor de enige in deze test.

Niet overal beschikbaar

In onze koopwijzer vind je meer dan 150 e-bikes die zijn uitgerust met de Bosch Performance Line Cruise. Daarmee is hij een van de populairste motoren. Maar het is niet gegarandeerd dat je de fiets van jouw keuze snel zult kunnen bestellen. Door de groeiende populariteit van e-bikes en van fietsen in het algemeen, zijn er vaak (lange) wachttijden.

Zie je bij een van de modellen de knop “Vergelijk de prijzen in X winkel(s)”, dan betekent dit dat die fiets in deze winkels op korte termijn leverbaar is. Is dit niet zo, dan zul je de fiets wellicht wel kunnen bestellen, maar zul je dus langer moeten wachten.

Bekijk in onze koopwijzer de modellen die met deze, en met andere, motoren zijn uitgerust.

Naar onze koopwijzer elektrische fietsen