Eerste indruk

Lidl zoekt nog naar de juiste balans met Colorado Arrow e-bike

10 mei 2022

Met een zeer scherp geprijsde elektrische fiets trok Lidl onze aandacht. Wat is die Colorado Arrow nu precies waard? We zien nog veel progressiemarge, vooral voor de motor en de bekabeling.

Op het eerste zicht lijkt de Colorado Arrow een koopje. Het is een mooie, zwarte fiets die met een prijskaartje van € 749 flink onder de prijs van de gemiddelde e-bike duikt. Maar wat krijg je daarvoor in de plaats?

Motor in voorwiel

Onze expert Steve Mestdagh nam de Colorado Arrow onder de loep en kwam terug met een flink aantal kilometers op de teller, maar ook met een behoorlijk aantal verbeterpunten.

Zo zit de motor ter hoogte van het voorwiel, terwijl de meeste fietsers een voorkeur hebben voor een middenmotor, aan de trapas. Het selfdrive motorsysteem maakt dat je bijna niet moet duwen op de pedalen, gewoon ronddraaien is genoeg, maar als je meer dan de wettelijke 25 km/u wilt rijden, werkt de assistentie tegen.

Bij het opstarten staat de assistentie standaard op 1. Hij neemt dus niet automatisch de laatst gekozen assistentie zoals bijvoorbeeld het Bosch-systeem doet. Bergop kun je de assistentie uiteraard nog beter gebruiken, maar juist dan valt ze bijna volledig weg en ben je op je eigen krachten aangewezen.

Niet goed afgewerkt

Wat ons bij de Colorado Arrow zorgen baart, zijn alle kabels die niet zijn weggewerkt. Dat zijn kwetsbare onderdelen, zeker bij een elektrische fiets. Bij duurdere fietsen zijn ze vaak netjes weggewerkt in het kader, maar dat is hier helemaal niet het geval.

De kabels van de Colorado Arrow zitten niet mooi weggewerkt aan of in het frame.

De slechte afwerking maakt de fiets erg kwetsbaar en gevoelig voor beschadigingen.

De verlichting is aangesloten op de hoofdbatterij. Dat betekent dat je geen lichten meer hebt als de batterij leeg is. Niet ideaal. Het AXA Solid slot werkt dan weer erg stroef omdat de stang niet netjes in de houder schuift.

Batterij tot 50 kilometer

Een positief punt van de Lidl-fiets is zijn batterij. Met een capaciteit van 468 Wh brengt die je, in zware omstandigheden, zo’n 50 km ver. Heb je een licht parcours, dan kun je er dus verder mee rijden. Ook de banden en de zeven basisversnellingen van de Arrow zijn degelijk, zonder meer.

Mag je meer verwachten van een elektrische fiets van € 750? Wellicht niet. Als je deze Colorado Arrow koopt, weet je dat je een vrij basic fiets krijgt die je zeker van punt A naar punt B brengt, maar die wel enkele duidelijke minpunten heeft.

Benieuwd hoe deze fiets scoort in vergelijking met andere elektrische fietsen? Maak de vergelijking in onze koopwijzer.

Naar de koopwijzer elektrische fietsen