Persbericht

Volkswagen weigert verzoeningsvoorstel Test Aankoop

15 november 2022

Gisteren vond op de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel een zitting tot verzoening plaats tussen Test Aankoop en Volkswagen in de Dieselgate-affaire. Het bleef echter bij een poging van de kant van de consumentenorganisatie; Volkswagen wilde niet ingaan op het verzoek en bleef bij zijn standpunt waardoor de zaak zijn normale juridische verloop zal kennen met een pleitzitting over de grond van de zaak in mei 2023…

Oliver Blume

Test Aankoop wilde van de machtswissel bij Volkswagen en de kritiek die er bij aandeelhouders was over de afhandeling van de Dieselgate-affaire gebruik te maken om de Duitse autoconstructeur samen met haar nieuwe CEO, Oliver Blume, in een procedure tot verzoening op te roepen voor de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel. Helaas, brachten de advocaten van de Wolfsburgse fabrikant de boodschap dat hun cliënte niet op deze démarche wenste in te gaan. Volkswagen zal niet onderhandelen en wacht het verdere verloop van de procedure af.

VW discrimineert tussen zijn klanten

Test Aankoop reageert teleurgesteld op deze ontwikkeling. "In Duitsland krijgen de 260.000 klanten van Volkswagen schadevergoedingen tot wel 6.500 euro, in totaal goed voor 830 miljoen euro en in het Verenigd Koninkrijk zal VW in totaal zo’n 228 miljoen euro uitbetalen aan gedupeerden. Deze discriminatie tussen Europese klanten, waarvoor geen enkele redelijke verklaring te vinden is, moet stoppen", vindt Test Aankoop.

De consumentenorganisatie geeft ook aan dat er naar alle waarschijnlijkheid door VW al miljoenen euro’s aan advocaten- en procedurekosten zijn betaald in Europa. Dit terwijl de fout in hoofde van de autofabrikant reeds is bewezen en de kaarten er dus slecht voorliggen voor Volkswagen. De procedures dan oneindig rekken is compleet zinloos, meent Test Aankoop dat hoopt dat de constructeur alsnog rond de tafel zal willen komen zitten.

Hier kan u een kort interview met meester Bart Volders, Arcas Law, volgen waarin hij uitlegt wat er vandaag op de verzoeningszitting is besloten:

 

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.