Alert

Autoverhuurbedrijf Dexcar doet aan piramideverkoop

16 september 2016
Dexcar

Opgelet voor het autoverhuurbedrijf Dexcar, dat belooft om u om de twee jaar achter het stuur van een nieuwe wagen te zetten, louter tegen betaling van een eenmalige waarborg. Het gaat hier om een illegale piramidestructuur die per definitie met instorting bedreigd is. Laat u niet vangen, u zou wel eens gepluimd kunnen worden.

Op de sociale media of via infosessies biedt Dexcar u aan om u om de twee jaar achter het stuur van een nieuwe wagen te zetten, louter tegen betaling van een eenmalige waarborg in het begin.

Voorwaarde om in aanmerking te komen: bereid zijn om Dexcar aan te bevelen aan uw vrienden en … hopen dat er genoeg zijn die zich in het avontuur storten en die op hun beurt hun waarborg betalen om uw eigen huurkosten tot nul te herleiden. Hoe meer mensen in het systeem stappen, hoe hoger de categorie van de auto waar u toegang toe krijgt. Met de Maserati als doelwit!

Het is een mooi vooruitzicht, maar het is echter een totale illusie…

Opgelet: u herkent wellicht de klassieke piramidale organisatie, ook wel ponzifraude genoemd. Deze vorm van fraude heeft reeds alle mogelijke gedaanten aangenomen, en wordt hier toegepast op de autoverhuur. Het is een frauduleuze constructie waarbij de laatste toetreders de verworvenheden van de eersten financieren. Het systeem is gedoemd om vroeg of laat in elkaar te storten. De laatste toetreders verliezen dan het door hen ingebrachte geld. Italië en Zwitserland hebben de websites van Dexcar al geblokkeerd.

Ons advies

  • Huur geen wagen via Dexcar, stap niet in hun systeem.
  • Verspreid geen reclame van Dexcar
  • U hebt zich laten vangen en vraagt zich af wat u kunt doen? Neem contact op met een van onze advocaten op 02 892 37 05 of dien een klacht in via de volgende link: www.testaankoop.be/klagen