Eerste indruk

Kärcher Floor Cleaner FC 5: zuigen en dweilen in één

03 juli 2017
Kärcher Floor Cleaner FC 5

Kärcher brengt met de Floor Cleaner FC 5 (€ 250) een vloerreiniger op de markt die je in de eerste plaats tijd moet doen winnen. Hij stofzuigt en dweilt tegelijk. De tijd die je zo wint, gaat helaas grotendeels opnieuw verloren door onderhoud van het toestel.

De producent beweert dus dat in plaats van eerst te stofzuigen voor je dweilt, deze Kärcher het allebei tegelijk doet. Het vuil wordt opgezogen en tegelijkertijd dweilt hij met behulp van microvezelrollen. Klinkt mooi uiteraard. 

Reinigingsproducten per ondergrond

Er zijn vier verschillende reinigingsproducten beschikbaar, elk voor € 9,95 per 500 ml (dit is een richtprijs): een universeel reinigingsmiddel, een voor stenen vloeren, een voor parketvloer en een voor geolied of gewaxt parket. 

Prestaties en onderhoud

Aan de voorzijde van het toestel zit een watertank waarin je water en een beetje schoonmaakmiddel doet. Het vuile water belandt in een opvangbak aan de achterzijde die je na het schoonmaken kunt spoelen. Echt kleverige substanties krijg je helaas niet los en in vergelijking met gewoon dweilen kun je moeilijker onder een lage bank of kast. De microvezelrollers kun je onder de kraan wassen, maar ook in de wasmachine. Echt grote zuigkracht heeft het toestel echter niet. Grotere korrels of kleinere takjes blijven liggen.

Tijdwinst relatief

De Kärcher Floor Cleaner FC 5 dweilt beter dan hij stofzuigt. Het is dus fout om te veronderstellen dat je nooit meer zult moeten stofzuigen. Sowieso is hij alleen te gebruiken op een harde vloer, dus niet op tapijt. Je verliest toch aardig wat tijd met het reinigen van de opvangbak en met haren te verwijderen uit de borstels, allebei vuile klussen trouwens. De tijdswinst die het toestel je dus zou moeten opleveren, is relatief.

 Alternatieven

Voor wie het toch maar liever gewoon houdt bij apart stofzuigen en dweilen, kan onze Koopwijzer stofzuigers wellicht hulp bieden. Vind de stofzuiger die aan je eisen voldoet, maar ook binnen je budget past.

MIELE COMPLETE C3 BLACK DIAMONDECOLINE
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 194,99
ROWENTA RO7487EA SILENCE FORCE
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 189,00
MIELE COMPLETE C3 SCORE BLACK SGDP3
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 219,99