Alert

Opgelet met microgolfoven Etna ECM243RVS

28 november 2019
Etna ECM243RVS

Tijdens onze test bleek dat de microgolfoven Etna ECM243RVS niet helemaal veilig is. Bij het gebruik van de warme luchtfunctie liep de temperatuur aan de buitenkant van het toestel te hoog op.

Bij een test van microgolfovens gebeurt het al eens dat er modellen zijn die niet voldoen aan de veiligheidsnormen. Een probleem kan zijn dat de buitenwand van het toestel te warm wordt als het toestel in werking. Dit was het geval bij het combimodel Etna ECM243RVS. We raden dus sterk af om dit toestel te kopen.

Te heet

Het probleem van de thermische veiligheid situeert zich ter hoogte van de deur van het toestel, wanneer de warme luchtfunctie is ingeschakeld. Meer specifiek is het de temperatuur van het glas van het deurtje dat warmer wordt dan door de normen wordt bepaald. Als je dit deel van het toestel aanraakt, loop je dus het risico op brandwonden. Vooral aangezien zo’n toestel vaak op het werkblad van je keuken te vinden is.

Een terugkerend probleem

Het is niet de eerste keer dat we moeten wijzen op toestellen met dergelijke problemen wanneer de warme luchtfunctie of de grillfunctie wordt gebruikt, en soms zelfs de twee tegelijk. Dankzij onze voortdurende tests en onze contacten met de fabrikanten zijn er in het verleden al verschillende problematische modellen uit de rekken gehaald. Andere modellen, zoals Inuviki-MWV23M01MB en Panasonic NN-DF383BEPG, blijven desalniettemin verkrijgbaar, ook al zien we dat ze beduidend minder worden verkocht. Deze zijn dus hoe dan ook te mijden.

Wij hebben intussen de parameters van onze test inzake veiligheid nog wat versterkt en hebben nu ook een test op stevigheid van de toestellen toegevoegd. Alle toestellen die in het labo komen, zullen er aan worden onderworpen.

Kies de juiste microgolfoven

Kies ofwel voor een van onze Beste Kopen, of bepaal welk toestel (met grill, zonder grill of een combitoestel) het best is voor jouw gebruik.

Naar de koopwijzer