Dossier

Kappers dicht? Zo kies je een haartrimmer

22 januari 2021

Voorlopig kunnen we nog steeds niet naar de kapper. Wil je zelf je coronakapsel aanpakken, dan kan dat met een haartrimmer of tondeuse. Koop je er een, dan moet je op een aantal elementen letten.

Met of zonder draad?

Het lijkt er niet op dat we snel terug een bezoek aan de kapper zullen kunnen brengen. Veel mensen zien hun coronakapsel echter al te zeer exploderen, en grijpen zelf naar schaar en haartrimmer. Met een haartrimmer krijg je wellicht het beste resultaat, en bovendien kun je er flink mee besparen. Een knipbeurt bij een mannenkapper kost tussen € 15 en € 30, met een trimmer kost dit tussen € 0,26 en € 1,16, afhankelijk van het model. Hoe dan ook raden we je aan om te beginnen met een eenvoudig en goedkoop model. Waarop moet je verder letten als je een haartrimmer koopt?

Een haartrimmer met of zonder draad?

Er zijn in principe twee soorten haartrimmers: draadloze trimmers met batterij en trimmers die op het (elektriciteits-)net moeten worden aangesloten. Er is geen universeel antwoord op de vraag of je nu best gaat voor een draadloze trimmer of een trimmer met draad. Dit hangt af van het voorziene gebruik.

Draadloze haartrimmers

Voordelen:

  • Ze zijn gemakkelijker te bewegen en te gebruiken, vooral voor beginners.
  • Je zult niet over de draad struikelen als je rond de persoon draait van wie je het haar trimt, noch zal de draad om de nek van deze persoon verstrikt raken.
  • Als je naar het buitenland reist, hoef je je geen zorgen te maken over het type stopcontact op je bestemming.

Nadelen:

  • Hoewel de prestaties van de batterijen sterk zijn verbeterd, is het mogelijk dat de batterij tijdens het trimmen leeg loopt. Bij de beste haartrimmers gaat de batterij bijna een uur mee.
  • De oplaadbare batterijen van deze haartrimmers hebben een bepaalde levenscyclus, waardoor ze niet meer kunnen worden opgeladen en moeten worden vervangen, als dat al mogelijk is.

Haartrimmers met draad

Voordelen:

  • Ze hebben een stabiel vermogen gedurende het hele proces. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over het laadniveau van de batterij.

Nadelen:

  • Uiteraard moet er een stekker in de buurt zijn om ze te kunnen gebruiken.
  • Het snoer kan je hinderen tijdens de trimbeurt.
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren