Nieuws

WK voetbal: hét moment om een tv te kopen

11 juni 2018

Het WK voetbal staat voor de deur en dan kruipen we weer met zijn allen voor de buis. Ben je niet meer tevreden over je televisietoestel, wacht dan niet op de solden van juli om een nieuwe te kopen. De beste deals worden nú aangeboden! Al moet je ook uitkijken voor valse promoties.

Wie in de loop van de volgende weken een nieuwe televisie koopt, vindt vast en zeker een model met een mooie prijs-kwaliteitverhouding. In de aanloop naar en tijdens de Wereldbeker voetbal bieden de meeste fabrikanten immers interessante promoties aan om de verkoopcijfers op te krikken.

Daarbij proberen ze niet alleen nieuwe modellen, maar ook iets oudere toestellen aan de man te brengen. Wie weinig of geen belang hecht aan de allerlaatste snufjes op televisiegebied kan zo zeker ook zaakjes doen.

Installeer onze extensie in je browser om er zeker van te zijn dat je een koopje op het oog hebt. Terwijl je online shopt geeft deze plugin aan of je de goedkoopste prijs gevonden hebt voor de geselecteerde televisie.

Installeer onze extensie Beste Prijs

Let op voor valse promoties

Gebruik onze koopwijzer ook om valse promoties te detecteren door naar de prijsevolutie van een toestel te kijken. Winkelketens als Krëfel en Selexxion boden al valse promoties aan. Daarbij geven ze de indruk dat de prijs van een televisietoestel sterk is gedaald door een hogere doorstreepte prijs naast de huidige prijs te plaatsen, maar in feite is de prijs min of meer dezelfde gebleven.

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters heeft al aangekondigd dat de economische inspectie onderzoek zal doen naar valse kortingen voor tv's in aanloop naar het WK. 

Ben je slachtoffer van zo een valse promotie, dan kun je steeds terecht bij onze klachtenbox.

Ga naar de klachtenbox

65 inch wordt betaalbaarder

Naar aanleiding van de WK-promoties zien we dat bijvoorbeeld televisies met een 65-inch-scherm betaalbaarder worden (vanaf € 1 400 in onze koopwijzer). Het gaat hier over heel grote schermen (diagonale afmeting van 165 cm) die je stoutste dromen zouden kunnen waarmaken. Voor een scherm van dergelijke afmetingen moet je natuurlijk ook een salon hebben dat groot genoeg is zodat je in alle comfort kunt kijken.

Ter herinnering, de ideale afstand tussen toestel en kijker bedraagt voor een cinefiel het dubbel aantal centimeters als de diagonale afmeting van het scherm. Voor een gewone televisiekijker moet je die diagonale afmeting zelfs maal drie doen.

Sportmodus: een goed idee?

Bepaalde producenten hebben speciale sportinstellingen gecreëerd voor hun toestellen. De bedoeling is dat sportliefhebbers nog intenser en met nog meer kijkplezier wedstrijdverslagen kunnen volgen.

Tijdens onze tests hebben we die instellingen regelmatig mee beoordeeld. Conclusie: de instellingen voor voetbal hebben ons geen enkele keer overtuigd. De beeldkwaliteit gaat er juist door achteruit. Blijf dus bij de standaardinstellingen van je televisie of raadpleeg ons dossier Zo stel je het beeld van je televisie perfect af.

Het juiste model kiezen

Om je zoektocht naar een nieuwe televisie te vergemakkelijken, kun je onze koopgids televisies raadplegen. Zo kun je nagaan aan welke voorwaarden jouw ideaal toestel moet voldoen: schermformaat, beeld- en geluidskwaliteit, connectiviteit, interactiviteit, enz.

Ga naar onze koopgids televisies

Zodra je hebt bepaald welk type televisietoestel aan je voorwaarden voldoet kun je een doordachte keuze maken tussen de honderden toestellen die je in onze koopwijzer televisies vindt. Je kunt er ook de prijsevolutie zien die een specifiek toestel de laatste maanden heeft doorgemaakt. Aarzel niet om een prijsalarm in te stellen waardoor je op de hoogte wordt gehouden als de prijs van een specifiek toestel onder een door jou ingestelde grens zakt.

LG OLED55G1RLA
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 1.479,00
LG OLED65G1RLA
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 1.949,00
LG OLED65C16LA
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 1.598,00