Nieuws

De Testers aan de slag met tv's van de nieuwe generatie

Deze maand wagen Chris, Marcel, Phylis, Jonathan, Simon en Leticia zich aan 4K- en smart-televisies en gaan ze aan de slag met de Game- en Cast-functie. Uiteraard houden ze ons op de hoogte van hun ervaringen.

27 mei 2021

Onze 6 favoriete consumenten testen allerlei knoppen en instellingen, op zoek naar het beste beeld en het beste geluid.

Phylis en Jonathan verkozen de 4K-beelden boven die in HD.

Chris en Marcel konden naar een oude match van de Rode Duivels kijken dankzij de Cast-functie.

 

Leticia speelde een spelletje met Simon, waar raakte niet overtuigd door de Game mode.

Een extraatje bij onze test van tv’s

Onze test van flatscreens is er slechts één in de lange rij van tests die we voortdurend uitvoeren. Op dit moment vind je de resultaten van zo’n 200 tv’s in onze koopwijzer. In een onafhankelijk labo analyseren we een hele reeks van technische aspecten die een zicht geven op de kwaliteit van de toestellen. Naast deze analyses wilde we enkele consumenten ook laten kennismaken met nieuwe technologieën en met instellingen die niet zo eenvoudig zijn als fabrikanten ons willen doen geloven.

De Testers werpen een heel nieuw licht op wat wij testen. Ze bekijken de toestellen vanuit hun dagelijkse realiteit en hun vragen en bezorgdheden. Roy Metz, onze expert televisies, licht toe : «Als je constant ondergedompeld bent in alles wat met tv's te maken heeft, dan verlies je soms uit het oog dat er heel wat mensen zijn die niet precies weten wat een 4K- of HDR-televisie nu eigenlijk is."

Naar de koopwijzer

De avonturen van de Testers

Deze maand gaan onze testers aan de slag met de televisies. Ze hebben al enkele ervaringen achter de rug, en zullen nog heel wat toestellen onder handen nemen. Zo zullen ze in mei fietsen testen. Vervolgens wagen ze zich aan de voorbereiding van een zomerse barbecue en zoeken ze de koelte op met de airco’s en de ventilatoren. Op het platform dat aan hun avonturen is gewijd, vind je alles hierover.

Naar het platform van de testers