Nieuws

Black Friday deal: gigakorting op LG-tv bij Vanden Borre is misleidend

Vanden Borre verblindt de consument met een schijnbaar gigantische korting op het televietoestel LG 49NANO866NA. In werkelijkheid betaal je € 749 in plaats van € 674. De overige € 75 moet je als cashback terugvragen.

20 november 2020

Aan de kassa krijg je een korting van slechts € 150. De overige € 75 worden terugbetaald in de vorm van een cashback die je moet aanvragen. In de promotie afficheert Vanden Borre echter wel de totale korting. Het is misleidend om een verminderde prijs van € 674 op te geven en de klant uiteindelijk € 749 te doen neertellen. De prijzen zijn vandaag 20 november genoteerd en niets wijst erop dat ze de komende dagen zullen wijzigen.

Andere winkels spelen het eerlijker en maken in hun advertentie melding van de mogelijkheid tot cashback, zonder die al van de prijs af te trekken.

Opgelet overigens met de cashback. Om die te verkrijgen moet je je gegevens doorgeven, zodat men het bedrag op je rekening kan overschrijven. Dat is natuurlijk heel interessant voor de fabrikant, want zo heeft die kostbare data om te gebruiken voor marketingdoeleinden. En als je vergeet om de cashback binnen de gestelde termijn aan te vragen, is dat voor de fabrikant al helemaal meegenomen.

Als we even teruggaan in de tijd, zien we bovendien dat Vanden Borre de prijs van dit tv-toestel al herhaaldelijk onder € 700 heeft doen zakken. De huidige promoprijs van Vanden Borre ligt dus beduidend hoger dan de prijs die de winkelketen hanteerde voor de lancering van de Black Friday-actie!

Heb je interesse in dit toestel, weet dan dat je het op 20 november voor € 739 kunt kopen bij Electromania.

Volgens onze tests gaat het om een interessant toestel. Onze televisie-expert Roy Metz nuanceert echter: “Dit tv-toestel is uitgerust met de NanoCell-technologie van LG die een puike beeldkwaliteit garandeert. Maar het model LG 49SM8050 is een slimmere keuze, want dat biedt een betere beeld- en klankkwaliteit voor een lagere prijs.”

Wil je weten waar je dezer dagen goede zaakjes kunt doen? Ga naar ons Black Friday-platform. Daar volgen wij de promoties op de voet en wijzen we aan wat op basis van onze testresultaten de beste deals zijn.

Naar het Black Friday-platform