Nieuws

Netflix is geland in België, onze eerste indrukken

22 september 2014
Netflix is geland in België, onze eerste indrukken

Vanaf nu kunt u ook in België terecht bij Netflix, de virtuele videotheek met een kwalitatief aanbod van hoofdzakelijk Amerikaanse series en films. We probeerden de nieuwe online service op verschillende platformen, en geven u onze eerste indrukken mee.

Ziet u door de bomen het bos niet meer op het vlak van digitale televisie?

Netflix serveert een kwalitatief aanbod van series en films die u op één of meer platformen kunt bekijken: tablet, spelconsole, computer, smart-tv, smartphone. Enige vereiste is een internetverbinding met minimum 1,5 Mbps downloadsnelheid, 5 Mbps voor HD-weergave.

Op vele schermen thuis

Netflix biedt 3 formules met telkens de eerste maand gratis, te betalen met de creditcard of via PayPal.

  • € 7,99 €/maand: 1 scherm in SD-resolutie
  • € 8,99 €/maand: 2 schermen in HD-resolutie
  • € 11,99 €/maand: 4 schermen in UHD-resolutie

De SD-beeldkwaliteit is voldoende voor mobiele toestellen met klein scherm. Wilt u ook op uw tv kijken, dan kiest u het best voor het HD-abonnement. Onnodig meer uit te geven aan de Ultra HD-optie, die biedt ons inziens geen meerwaarde. Er bestaat zo goed als geen content in Ultra HD, en om het verschil met HD te zien hebt u al een heel grote tv nodig (> 60 inch), terwijl u wel 7Gb per uur verbruikt.

Kijkt u mobiel, houd dan uw dataverbruik in de gaten.  Met de meeste abonnementen is het na 3 uurtjes kijken gedaan met de pret!

Wat heeft Netflix dat de anderen niet hebben?

De meeste spelers op de Belgische markt bieden u de mogelijkheid om films en series "op aanvraag" te bekijken. Netflix is echter niet gebonden aan providers of tv-zenders. En u moet aanzienlijk minder diep in de buidel tasten dan voor soortgelijke diensten van andere aanbieders. 

In de portefeuille zit een mooie selectie Amerikaanse prestige-series en films, zowel klassiekers als onafhankelijke producties, entertainment voor kinderen (waaronder een erg volledige Disney-catalogus) en documentaires en shows (onder meer uit de BBC-stal).  

Vaak duurt het even vooraleer nieuwe jaargangen of recente films beschikbaar worden, maar wie een beetje geduld kan opbrengen, krijgt beslist veel waar voor zijn geld. Besef wel dat producties van HBO ontbreken. Lokale content in de vorm van Belgische series of films is vrij beperkt, maar ook bij de klassieke providers krijgt u nooit een volledig aanbod.

Het blijft dus wikken en wegen in functie van uw persoonlijke voorkeuren en hoeveel u daar maandelijks voor over hebt.