Nieuws

LG's productshow 2019: onze indruk

28 maart 2019

LG presenteerde onlangs zijn televisies, smartphones en huishoudtoestellen voor 2019. De Zuid-Koreaanse fabrikant zet onder meer verder in op high-end smartphones, televisies met artificiële intelligentie en slimme huishoudtoestellen. Onze indruk.

Tijdens zijn jaarlijkse productshow stelde LG zijn nieuwe toestellen voor 2019 aan ons voor. De ene productcategorie blijkt al wat meer vernieuwend dan de andere. Een overzicht.

Performante high-end smartphones

LG heeft moeite om zijn weg te vinden in de smartphonemarkt. Nochtans bewijzen onze tests dat zijn smartphone-modellen niet moeten onderdoen voor de marktleiders. De vorig jaar gelanceerde G7 en de nieuwste V40 ThinQ zijn zeer performante high-end smartphones, getuige de mooie 6.1” (G7) of 6,4” (V40) beeldresolutie, de snelheid van de processor, de fotokwaliteit en het moderne en strakke design. Bovendien zijn deze smartphones nog steeds uitgerust met een hoofdtelefoonaansluiting, terwijl die bij bijna alle concurrenten helaas dreigt te verdwijnen.

Beide modellen zijn IP68-gecertificeerd wat betreft water en stofbestendigheid. Volgens onze valtests is de V40 wel minder bestand tegen schokken dan de G7. Op het vlak van autonomie en geheugen doet het nieuwste model het dan weer wel beter: de V40 heeft 128  GB opslagruimte en 6 GB RAM-geheugen, de G7 respectievelijk 64 GB en 4 GB.

In mei van dit jaar zal LG de opvolger van de G7 onthullen, de G8s (de G8 en V50 komen niet bij ons op de markt). De technische fiche en prijs zijn nog niet bekend, maar de aangekondigde technologie is “air-motion” waarmee je de telefoon zou kunnen bedienen door middel van handgebaren voor het scherm in plaats van hem aan te moeten raken.

Ben je op zoek naar een smartphone, lees dan zeker onze bevindingen over deze modellen van LG en andere smartphones in onze koopwijzer smartphones.

Naar de koopwijzer smartphones

 

OLED-tv's en artificiële intelligentie

Bij de televisies blijft LG voornamelijk focussen op zijn OLED-technologie. Voor de 2019 OLED line-up (W9, E9 en C9 series) krijgt de Alpha 9 intelligent beeldprocessor een upgrade naar de Alpha 9 generatie 2.

 

Daarnaast zet LG in op artificiële intelligentie (AI) en “machine learning” algoritmes. Die technologie zorgt ervoor dat het geluid en beeld zich zo goed mogelijk aanpassen aan de omgeving waarin de tv zich bevindt. De kijkomstandigheden worden met andere woorden zo goed mogelijk afgestemd op bijvoorbeeld je woonkamer.

Naast de OLED-series zijn er eveneens nieuwe modellen binnen de Nanocell-LCD televisies, beschikbaar van 49 inch tot en met 86 inch. De 14 nieuwe Nanocell-modellen omvatten een upgrade naar de tweede generatie beeldprocessor van hun voorgangers en verbeteringen op vlak van AI-technologie.

De eerder aangekondigde oprolbare tv van LG zal nog niet meteen op de markt komen. Pas eind dit jaar volgt hierover meer nieuws.

Van zodra de nieuwe modellen op de markt zijn (een deel in juni, een ander in september) zullen we ze natuurlijk onderwerpen aan grondige tests. De resultaten zullen worden opgenomen in onze koopwijzer televisies. Hier kun je vanaf nu sowieso al ons verdict raadplegen over de huidige tv’s van LG en andere merken.

Vergelijk 125 tv's

Energiezuinige koelkasten en slimme wasmachines

Op het vlak van koelkasten en diepvriezers blijft LG de kaart trekken van energiezuinigheid met de reeds bestaande “door-in-door” en “InstaView door-in-door” modellen. Die koelkasten moet je minder vaak openmaken waardoor er minder koude lucht verloren gaat en producten bijgevolg langer vers blijven. De nieuwe modellen voor 2019 zijn voornamelijk A+++, met daarnaast enkele A++ modellen.

Wil je meer weten over de prestaties van de koelkasten en diepvriezers van LG en andere merken, raadpleeg dan onze koopwijzer koelkasten en diepvriezers.

Bekijk de testresultaten van koelkasten en diepvriezers

Wat betreft wasmachines en droogkasten pakt LG niet uit met grote vernieuwingen. Wel zijn alle modellen smart en beschikken ze dus over optionele slimme functies (bv. de mogelijkheid om nieuwe wasprogramma’s te downloaden, een functie om snel problemen met je machine vast te stellen …).

Daarnaast is de TWINWash, een opzetstuk voor je wasmachine zodat je tegelijk in beide wastrommels een was kan draaien, voortaan beschikbaar voor alle modellen van LG.

Raadpleeg onze koopwijzer wasmachines om de testresultaten van de toestellen van LG en andere merken te bekijken. 

Naar de koopwijzer wasmachines

Community

Communicatie & multimedia

community

Gerelateerde discussies