Nieuws

Chromecast 2 een stap vooruit

10 november 2015
Chromecast 2 een stap vooruit

Begin oktober 2015 lanceerde Google de Chromecast 2. Van zijn voorganger vonden we dat die teveel kansen onbenut liet. Met onder andere de Fast Play-functie en de introductie van Spotify lijkt het de goede kant op te gaan.

Met de Chromecast 2 kunt u, net zoals u dat met zijn voorganger kon, muziek, films, video’s, spelletjes enz. vanop uw smartphone, tablet of pc afspelen op uw televisie. Om hem te installeren, sluit u de Chromecast 2 via een HDMI-poort aan op uw televisie, verbindt hem met uw wifi-netwerk en downloadt de bijhorende applicatie uit de Google Play of App Store.

Belangrijkste verschillen met voorganger 

Het design van de Chromecast 1 was in de vorm van een USB-stick. De Chromecast 2 daarentegen heeft de vorm van een soort hockeypuck. Dankzij een 2,4/5 Ghz Wifi-antenne die 802.11ac ondersteunt is de verbinding van de Chromecast 2 in vergelijking met zijn voorganger twee tot vier keer sneller. Daardoor gaat streamen vlotter en hoeft hij bijna niet meer te bufferen. De prijs is wel iets gestegen, namelijk € 39 in vergelijking met € 34 voor de eerste versie.

Fast Play

Een erg interessante functie is Fast Play die via een algoritme zelf bedenkt welke video u aansluitend wilt zien. De applicatie gaat de volgende video alvast inladen zodat u daarna minder lang moet wachten wanneer u hem ook echt wilt bekijken. Bent u bijvoorbeeld verzonken in een beklijvende serie, dan zal de Chromecast 2 al de volgende aflevering bufferen zodat u alleen nog maar op "play" moet drukken.

Nieuwigheden

Alle applicaties die u op uw smartphone of tablet hebt en geschikt zijn om te gebruiken op uw Chromecast 2, worden in één handig overzicht weergegeven in de Chromecast-applicatie. Daarnaast is Netflix beschikbaar in Dolby Digital+. We merkten wel wat vertraging op van de besturing vanuit de Chromecast-applicatie. Een van de belangrijkste nieuwigheden is dat u nu ook muziek kunt beluisteren op uw televisie dankzij Spotify. Wij vonden wel dat er een verlies aan geluidskwaliteit is.

Goedkoop en simpel

Wanneer we dat allemaal optellen, biedt de Chromecast 2 een goedkope en simpele manier om content te bekijken te beluisteren via uw smart device op uw televisie. Wij vinden dat de besturing van media via de bijhorende applicatie wel nog beter kan. 

Nog meer genieten van uw favoriete televisieprogramma’s? Bekijk onze Koopwijzer televisie voor u een nieuw toestel koopt!