Nieuws

Belgisch voetbal: bij wie kunt u terecht en aan welke prijs?

22 juli 2014
Belgisch voetbal: bij wie kunt u terecht en aan welke prijs?

Na de knappe prestatie van onze Rode Duivels op het WK in Brazilië is het binnenkort alweer tijd voor de aftrap van onze vaderlandse competitie. In tegenstelling tot vorig jaar hebt u veel meer keuze om alle wedstrijden te volgen. Wij maken een overzicht van de verschillende pakketten.

Inleiding

U wilt de tarieven van alle tripleplaypakketten met elkaar vergelijken?

Telenet en Voo hebben niet langer het alleenrecht op alle matchen van de Jupiler Pro League. U kunt nu bij verschillende operatoren de hele Belgische competitie volgen, iets waar wij alleen maar tevreden over kunnen zijn. Op die manier hebt u als consument immers meer keuzevrijheid, en de concurrentie komt ook de prijs ten goede.

Telenet

Voor de Telenet-klant verandert er niets. Het Belgisch voetbal maakt deel uit van het Sporting Telenet pakket waarin ook wedstrijden uit de Engelse, Duitse, Italiaanse, Franse en Nederlandse eerste klasse te bekijken zijn. Ook Europees en interland voetbal is inbegrepen. Daarnaast kunt u ook nog andere sporten volgen zoals basketbal, American footbal,... De abonnementsprijs blijft € 16,15/ maand.

Belgacom

De voorbije 3 seizoenen kon u bij Belgacom enkel terecht voor 5 wedstrijden van de Jupiler Pro League per weekend, meestal zonder topwedstrijden. Dat aanbod was wel gratis voor alle pakketten. Vanaf nu kunt u met Belgacom 11 alle wedstrijden van de reguliere competitie en 58 matchen van de Play-Offs bekijken voor € 9,95/maand ongeacht uw huidig pakket. Voor € 5 extra (€ 14,95/maand) kunt u zich ook abonneren op All Foot. U hebt dan onder meer toegang tot de Spaanse en Portugese eerste klasse en de Champions League.

Scarlet

Als Scarlet Trio abonnee kunt u voor € 9,95/maand een optie aan uw abonnement toevoegen om het volledige Belgische voetbalseizoen te bekijken.

Voo

Afhankelijk van uw huidig pakket, betaalt u € 2 of € 9,90 voor de optie VOOfoot. Voor de abonnees van Duo of Trio pakketten "Passionnément", "Fiber 120" en "A la folie", blijft het Belgisch voetbal tot eind dit jaar (gratis) inbegrepen.

Andere operatoren

  • Numericable heeft ons laten weten dat ze haar voetbalaanbod niet klaar zal hebben tegen de start van de competitie. Pas in de loop van de maand augustus mogen we meer details verwachten.
  • Voor TV Vlaanderen, TéléSAT en Billi is geen informatie beschikbaar.