Nieuws

Altijd en overal voetbal op tv: onze eerste indruk van Eleven Sports Network

11 december 2015
Altijd en overal voetbal op tv: onze eerste indruk van Eleven Sports Network

Onlinetoegang tot buitenlandse voetbalcompetities en andere topsporten, waar u wilt en wanneer u wilt. Met Eleven Sports Network hoeft u geen minuut te missen, al is de beeldkwaliteit niet altijd even super.

Belangrijke voetbalcompetities in het vooruitzicht maar geen sportabonnement bij uw telecomprovider? Of u hebt juist wel zo’n abonnement, maar die ene match zit niet in het gamma? Met het onlineabonnement van Eleven Sports Network streamt u rechtstreeks internationale sportcompetities op uw laptop, smartphone of tablet. 

Ook een weekendoptie (72 uur)

De formule geeft u onlinetoegang tot verschillende voetbalcompetities zoals de Spaanse, Italiaanse en de Franse eerste divisies of de Engelse FA Cup, maar ook tot andere topsporten zoals de NBA, NFL en tennis. U kunt kiezen voor een maandabonnement (€ 9,99) of een jaarabonnement (€ 99), of het bij één weekend (€ 6,99 voor 72 uur) houden.

Er zijn twee kanalen, Eleven en Eleven Sports, die elk zowel met Franstalige als Nederlandstalige commentaar te bekijken zijn. U komt "live" binnen op de (her)uitzending van het moment, maar kunt ook een buffer van de voorbije uitzenduren opvragen. Er zijn vier videokwaliteiten (automatisch, hoog, medium en laag), al zien we niet meteen grote verschillen tussen de opties. Zowel het formaat als het volume zijn regelbaar. 

De interface lijkt ons ietwat verouderd en niet volledig functioneel (de infoknop geeft bv. geen extra uitleg over de uitzending). De beeldkwaliteit is oké, al hadden wij af en toe last van vertroebelde beelden en vertraging.

Veeleer aanvulling

Voor wie zijn hart heeft verloren aan buitenlandse competities kan deze formule de ideale oplossing of aanvulling zijn op een bestaand sportabonnement. Voor de liefhebbers van Belgisch voetbal is deze onlinedienst op zich echter geen alternatief.

Bovendien bereikten kabeloperatoren Telenet en Voo begin december toch een akkoord om ook buitenlandse voetbalwedstrijden (van onder meer de Spaanse, Italiaanse en Franse competitie) en het Amerikaanse NBA-basketbal uit te zenden binnen hun bestaand sportpakket. Sinds 5 december kunnen abonnees van Play Sports bij Telenet genieten van dit extra aanbod. Wie klant is bij Voo en het pakket Be tv Sport heeft genomen, heeft er sinds 9 december sowieso ook de twee gratis zenders van Eleven bij.

Op zoek naar het ideale tv-toestel om uw favoriete sportwedstrijden op te volgen? Kies voor een van onze Beste Kopen, dan bespaart u al vlug € 100.