Dossier

Aankoopgids muurbeugels voor tv

31 mei 2013
Aankoopgids muurbeugels voor tv

Een muurbeugel om uw tv aan de muur te hangen is niet goedkoop. Het is dan ook zaak om meteen een goede muurbeugel te kiezen. Een goed systeem is bovendien ook belangrijk omwille van hetgebruikscomfort en de veiligheid.

Inleiding

Hebt u een mooi plekje aan de muur uitgekozen voor uw televisietoestel? Met de geschikte muurbeugel zorgt u voor urenlang comfortabel kijkplezier en bent u zeker dat het scherm muurvast zit. Gezien het gewicht van bepaalde toestellen (en de prijs) is dat immers van groot belang.

Hoewel handelaars ze niet vaak in de schijnwerpers zetten, bestaan er wel tientallen verschillende muurbeugels voor diverse televisies. Er zijn vaste en beweegbare beugels, met of zonder uitschuifbare arm, al dan niet gemotoriseerd enz. Ook de prijzen zijn heel uiteenlopend.

Ze zijn trouwens niet altijd voor alle tv-toestellen geschikt, zelfs al zijn het zogezegd universele muurbeugels.

Denk dus goed na over wat u zelf wilt en houd rekening met eventuele technische beperkingen vooraleer u zich er één aanschaft. Mag de televisie statisch blijven hangen of wilt u die kunnen kantelen en eventueel draaien? Wilt u hem van de muur kunnen halen, zodat het scherm beter of vanuit meerdere posities zichtbaar is? Verder is het belangrijk om de specificaties van uw tv-toestel na te kijken om een compatibele beugel te vinden, na te gaan of de muur wel voldoende stevig is en het geschikte bevestigingssysteem te kiezen.

In de volgende pagina's kunt u onze adviezen lezen.