Nieuws

Telenet zegt Whop en Whoppa vaarwel

07 mei 2019

Telenet nam gisteren afscheid van de populaire 3-play-bundels (internet, digitale televisie en vaste telefoon) Whop en Whoppa. De nieuwe bundels heten WIGO home S en WIGO home en vormen vanaf nu samen met de andere WIGO-formules het uithangbord van de kabelgigant.

Bijna 6 jaar geleden verving Telenet de toenmalige Shakes door Whop en Whoppa. Bij de lancering had je een Whop-abonnement voor € 61,65 per maand en een Whoppa-abonnement voor € 71,70 per maand. Een abonnement WIGO home S kost nu € 70,52 per maand en voor WIGO home rekent Telenet € 83 per maand aan.

Vóór de naamsverandering betaalde je voor een Whoppa-abonnement nog € 81,18 per maand. Uiteraard zijn sinds de lancering onder andere de internetsnelheden toegenomen en werd het digitale-televisie-aanbod uitgebreid en verbeterd. Toch blijft de prijsstijging opmerkelijk. Zo is sinds de lancering in juni 2013 de maandelijkse abonnementskost met bijna 16 % gestegen.

Concurrentie met Orange

Behalve de naamsverandering voor de 3-play-bundels lanceert Telenet ook drie nieuwe tarieven binnen het bestaande WIGO-gamma. Alle WIGO-bundels werden tot nu toe gelanceerd met een downloadsnelheid van minimaal 200 Mbps.

Telenet lanceert nu met WIGO S 3 GB en WIGO S 6 GB twee bundels met een downloadsnelheid van minimaal 100 Mbps. Beide bundels beschikken over maximaal twee simkaarten en de inbegrepen datapot kun je verdelen tussen beide simkaarten. Met elke simkaart kun je ook onbeperkt bellen en sms’en.

Voor WIGO S 3 GB betaal je € 83 per maand en voor WIGO S 6 GB betaal je € 93 per maand. Deze twee nieuwe bundels gaan de concurrentie met Orange aan dat al van bij hun lancering bundels aanbiedt met een downloadsnelheid van minimaal 100 Mbps. Zij hebben daarmee veel consumenten kunnen overtuigen om voor Orange te kiezen.

We merken dat bijvoorbeeld voor twee gebruikers die elk voldoende hebben aan 2 GB per maand, de nieuwe WIGO S 6GB € 6 per maand goedkoper is dan Orange LOVE Koala met een bijkomend Koala-abonnement voor de tweede simkaart. Elke gebruiker beschikt dan wel over 6 GB bijkomende data in tegenstelling tot slechts 1 GB bijkomende data bij Telenet. Maar waarom zou je meer betalen voor data die je toch niet gebruikt?

Verder voegt Telenet met WIGO 15 GB voor € 113 per maand nog een tarief toe. Ook in deze bundel kun je maximaal twee simkaarten nemen.

4-play even duur als 3-play

In de nieuwe prijzenstrategie van Telenet valt op dat de nieuwe WIGO S 3 GB-bundel evenveel kost als de “oude” Whoppa (nu WIGO home gedoopt), namelijk € 83 per maand. Als je dus geen nood hebt aan 200 Mbps downloadsnelheid, maar voldoende hebt met 100 Mbps, dan ben je beter af met de WIGO S 3GB bundel want dan krijg je er ook nog eens mobiele telefonie bij.

Op zoek naar een telecombundel op jouw maat?

Ben je benieuwd of de vernieuwde WIGO-bundels voor jou interessant zijn? Neem dan een kijkje op onze koopwijzer telecomtarieven.

Ga naar onze koopwijzer voor telecomtarieven

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren
Community

Telecom

Gerelateerde discussies