Nieuws

UPDATE: Telenet ONE, enkel goedkoper voor onbeperkte surfers

29 april 2021

Telenet heeft recent afscheid genomen van WIGO en lanceerde ONE, een bundel die je volledig zelf samenstelt. Onbeperkt internet binnen en buiten, eigen keuze van het televisieaanbod en een focus op veilig internet zijn de grootste nieuwigheden. We vergelijken de nieuwe pakketten met die van de concurrentie.

Wat verandert er met ONE(up)?

De WIGO-, one-size-fits-all, bundels van Telenet maken nu plaats voor een modulaire aanpak. De gebruiker bepaalt zelf welke diensten hij allemaal wil toevoegen aan zijn ONE-pakket. Een vergelijkbare aanpak zoals bij Orange LOVE en Proximus Flex. WIGO-klanten die met ONE of ONEup beter af zijn qua prijspunt of specificaties zullen pro-actief gecontacteerd en overgezet worden naar de nieuwe bundels. Voor alle andere klanten verandert er niets.

Met de nieuwe bundel speelt Telenet in op de trend waarbij de consument voornamelijk belang hecht aan een goede internetverbinding (vast of mobiel). Bijkomende diensten worden daarbij steeds meer een persoonlijke invulling.

Internetsnelheid als startpunt

De eerste keuze die je maakt is welke internetsnelheid wil je thuis? Met ONE beschik je thuis over een surfsnelheid tot 150 Mbps en onderweg tot maximaal 30 Mbps. ONEup geeft je thuis een surfsnelheid tot 1000 Mbps en onderweg ken je geen beperkingen (5G ready).

Telenet zal wel nog steeds een Fair Use Policy hanteren wat betreft je internetverbruik thuis. Maar waar die voordien op 750 GB per maand lag, komt die nu op 3 TB tijdens piekuren (van 12 uur ‘s middags tot middernacht) per maand te liggen. Voor onderweg beschikt iedere simkaart over 40 GB. Ga je over die ‘limieten’, dan wordt je surfsnelheid beperkt tot 512 Kbps tot de volgende facturatiemaand. Niet volledig onbeperkt dus, maar toch een aanzienlijke marge aangezien het gemiddelde mobiele surfvolume in België tussen de 2 en 3 GB per maand schommelt.

Voeg je meerdere simkaarten (tot maximaal 5 simkaarten) toe aan je ONE of ONE UP, dan beschikt iedere simkaart over 40 GB. Het totale datavolume kun je naar wens verdelen over je verschillende simkaarten.

Telenet Flow of Iconic TV

De laatste keuze die Telenet je voorlegt is de manier waarop je televisie wenst te kijken. Heb jij voldoende met het streamen van de belangrijkste zenders of blijf je liever vasthouden aan de ‘klassieke’ TV-Box? Voor Flow TV (kijken via applicatie) betaal je € 9,50 per maand en voor Iconic TV (met TV-Box) betaal je € 20 per maand.
De vaste telefoonlijn, mocht je daarover nog willen beschikken, kan je gratis toevoegen aan je ONE of ONEup bundel.

Voor een ONE-bundel met drie simkaarten en TV-Box zal je per maand € 124 betalen. Bij Orange heb je met Love Duo en 3 Go Unlimited-abonnementen een totale maandelijkse factuur van € 127. Bij Proximus Flex met 3 Unlimited Light-abonnement bedraagt je totale maandelijkse factuur € 146,99 per maand. In Wallonië betaal je bij VOO € 144,95 per maand voor een vergelijkbaar pakket met 3 simkaarten.

Concurrentie onder druk

We stellen vast dat Telenet met deze zeer scherpe prijszetting voor de nieuwe bundels, die goedkoper zijn of meer lijken te bieden dan hun voorgangers WIGO/YUGO, uitdagers Orange en Proximus onder druk zet. Vooral voor grote mobiele dataverbruikers biedt Telenet met ONE en ONEup een interessant aanbod in vergelijking met de concurrentie. Het valt nog af te wachten welke invloed dit zal hebben op de prijszetting van het Nederlandse Youfone dat in komende weken of maanden zijn intrede maakt op de Belgische telecommarkt.

Interesse in een vergelijking van de verschillende ONE- en ONE-up-formules ten opzichte van de concurrentie? Raadpleeg alle details hieronder:

Alle details over de nieuwe tarieven van Telenet kan je ook terugvinden in onze koopwijzer telecombundels

Onlineveiligheid staat voorop

Een ander belangrijk aspect van Telenet ONE is onlineveiligheid. Alle internetproducten bevatten vanaf nu een beveiligingssoftware. Zo zit bij ONE standaard Safesurf inbegrepen. Deze anti-phishingsoftware op de modem gaat al je toestellen, verbonden met het thuisnetwerk, beschermen. Klik je met één van die toestellen op een phishing-link, dan word je automatisch gewaarschuwd.

Bij ONEup zit Safespot+ inbegrepen, een alles-in-1-bescherming voor al je toestellen, zowel thuis als onderweg. Safespot+ geeft klanten ook meer controle over de digitale gewoontes van jou en je gezin.

Vaarwel King en Kong

Na bijna 10 jaar neemt Telenet afscheid van de iconische, ‘mobile only’-King en Kong-abonnementen, die in 2012 een ware schokgolf veroorzaakten met hun zeer scherpe prijszetting. De voorbije jaren was hun belang echter verwaterd omdat de focus steeds meer op convergerende bundels tussen vaste en mobiele diensten kwam te liggen. Weet dat Telenet met Base ook nog een groot aanbod van mobile only-abonnementen heeft. En met Telenet Mobile 3GB lanceert de operator wel een nieuw mobiel abonnement waarmee je onbeperkt kan bellen, sms’en en 3GB kan surfen.

Verder herlanceert Telenet een basis internet only-abonnement aan € 30 per maand waarin safesurf is inbegrepen en een nieuwe combinatie van het all internet-abonnement met Flow TV aan € 64,06. Met die laatste combinatie kan het verder concurreren met Epic Combo van Proximus aan € 64,99.

Binnenkort kan je alle details over de nieuwe tarieven van Telenet terugvinden in onze koopwijzer telecombundels.

Onze koopwijzer telecombundels